Dette store og dette lille kabinettet har mye til felles, men det er det ikke så lett å se
Tek.no/Taipei: På årets Computex-messe hadde Cooler Master med seg en rekke produkter de ikke viste frem offentlig, men kun hadde til utstilling på VIP-rommet i toppetasjen.
Her fikk vi se og høre hvordan selskapet har planer om å rydde opp i et navne- og modellbetegnelsessystem som ikke engang Cooler Master-ansatte er spesielt fortrolige med. Vi fikk også se – men ikke røre eller fotografere – et nytt kabinettkonsept basert på en skalerbar ramme: MasterConcept 2.0.
Her snakker vi altså om en kabinettramme som kan bygges ut eller ned etter ønske og behov. Det er derfor vi kan si at de to kabinettene i artikkelens toppbilde er bygd på samme ramme – det er bare mer av den i det store kabinettet. Men vi regner ikke med å få sett dette i produksjon i løpet av dette kalenderåret.
En litt mer håndfast nyhet er at Cooler Master nå kommer til å utvide sin MasterCase-serie. Dette er et modulært kabinett som kom på markedet i fjor, da i form av MasterCase 5, MasterCase Pro 5 og nå MasterCase Maker 5.
Her er det lagt opp slik at MasterCase er grunnmodellen, mens Pro er rangert over og Master er flaggskipmodellen med mest funksjonalitet.
Mot årets siste kvartal vil vi få MasterCase 3, og på nyåret MasterCase 7. Disse vil logisk nok være henholdsvis mindre og større enn MasterCase 5. Skulle du ikke la deg friste av utseendet på disse, vil det også komme en MasterCase 4 på samme størrelse som 3-serien, samt en MasterCase 6 på samme størrelse som 5-serien. De to partallsmodellene vil ha rette linjer og være myntet på deg som foretrekker en mer anonym stil.
Vi bet oss naturligvis merke i at MasterCase 1 ikke ble nevnt, og spurte derfor om det var planer om selskapet også hadde planer om et Mini-ITX-kabinett, ettersom kabinettprodusenter som Lian Li og Enermax også satser på mindre størrelser.
Dette fikk vi ikke bekreftet, men Cooler Masters representanter kunne innrømme at de ikke var fremmed for tanken.
Nytt navnregime
Dette med bruken av betegnelsene «Pro» og «Maker» skal også brukes konsekvent i forbindelse med nye produkter. Et eksempel har vi med strømforsyningen MasterWatt Maker, som ved årsskiftet trolig vil få tre lillebrødre i form av MasterWatt Pro, MasterWatt og MasterWatt Lite.
Et annet eksempel er luftkjøleserien MasterAir, som nå kun finnes som en MasterAir Maker 8. Men også her vil vi få nye produkter. Allerede i løpet av sommeren bør du kunne forvente deg nykommere i form av MasterAir 2, 3 og 4, samt MasterAir Pro 3 og Pro 4.
Som med de andre produktene skal «Maker» betegne toppmodellene, som alltid skal være bedre enn «Pro», som på sin side igjen skal være bedre enn grunnmodellen MasterAir. Tallene innen hver klasse brukes på samme måte, slik at MasterAir 3 da skal ha bedre kjøleytelse enn MasterAir 2, men dårligere enn MasterAir 4.
Tanken bak dette er at det skal være enklere å orientere seg i jungelen av produktbetegnelser og ikke minst vite nøyaktig hvor i ytelseshierarkiet et gitt produkt befinner seg.
Vi ble for øvrig opplyst om at MasterAir Pro 4 vil bli arvtageren til den populære Cooler Master Hyper 212 Evo, som vi blant annet bruker i et par av våre egne testbenker.
Det lanseres drøssevis av nye produkter i Taiwan:
Her finner du alle sakene våre fra Computex 2016 »