Til hovedinnhold

Nå kan du laste ned den siste utviklerversjonen av Android 7.0 Nougat

Lanseringen av den endelige utgaven nærmer seg.

I begynnelsen av mars slapp Google en tidlig utviklerutgave av Android N – som nå har fått navnet «Android 7 Nougat». Google har som kjent for vane å kalle opp Android-versjonene etter navn på ulike søtsaker.

Da vi prøvde den første utviklerversjonen i mars, var operativsystemet mildt sagt ustabilt og mange funksjoner fungerte ikke som de skulle.

Mye har imidlertid skjedd de siste månedene – og nå begynner Android 7 Nougat å nærme seg lansering. I et blogginnlegg melder Google at den siste utviklerversjonen av Android 7 Nougat nå er tilgjengelig for nedlasting, før operativsystemet vil rulles ut senere i sommer.

Kun Nexus-enheter foreløpig

Som vanlig er det i hovedsak Nexus-mobiltelefoner og -nettbrett som vil få de første utgavene av de nyeste Android-versjonene. Disse enhetene kan installere Developer Preview 5 av Android 7 Nougat:

Hvis du har en av disse enhetene vil du automatisk få oppdateringen til Developer Preview 5 av Nougat, forutsatt at du er med i betaprogrammet. Er du ikke det, kan du ta turen innom android.com/beta for å få en oversikt over hvilke enheter du har som støttes. Når du har registrert telefonen eller nettbrettet ditt vil du automatisk få oppdateringen tilsendt (det kan ta litt tid, så smør deg med tålmodighet).

Bedre innstillingsmenyer er blant nyhetene. Nå kan du hoppe frem og tilbake mellom kategorier på en enkel måte.

Det er også mulig å laste ned oppdateringen manuelt. Det er litt mer omstendelig, men om du er litt teknisk anlagt av deg så finner du oppskriften på denne siden.

Den nye utviklerbetaen har ifølge Google fått en rekke bugfikser, og både operativsystemet og forhåndsinstallerte apper har blitt optimalisert.

Andre mobiltelefoner må vente

Når den endelige versjonen av Android 7 Nougat lanseres i løpet av noen uker, vil dette også i første omgang være kun for de med Nexus-enheter. Så vil produsentene av andre mobiltelefoner begynne sine tilpasninger, før de eventuelt ruller ut Android 7 til sine modeller. Dette er en prosess som erfaringsmessig kan ta ganske lang tid, for eksempel tok det rundt fire måneder for Android 6 Marshmallow å nå 1,2 prosent utbredelse.

Om vi skal tippe noe, så vil vi anslå at de viktigste av dagens toppmodeller vil få Android 7 Nougat en gang i løpet av de første månedene neste år. Det kan imidlertid tenkes at noen av de nye telefonene som vil bli lansert på IFA-messen i september vil få Nougat, og muligens bli tilgjengelig før året er omme.

Lurer du på hva som er nytt?
Les vår sniktitt av Android 7 Nougat »

(Kilde: Google)

Les også
En liten men viktig designendring?
Les også
Android-apper er ikke lenger bare for mobiler og nettbrett
Les også
Vi tok på oss utviklerbuksene og prøvde ut splitter nye Android N ...
annonse