Til hovedinnhold

Nå kan du gjøre noe helt nytt i Snapchat

Appen har blitt oppdatert med flere nye funksjoner.

Snapchat har allerede støtte for en rekke ulike effekter og filtre i den populære meldingsappen. I natt slapp tjenesten igjen en oppdatering, og den viktigste nyheten er nye redigeringsmuligheter for video du har tatt opp.

Var øyeblikket du filmet ekstra spektakulært? Nå kan du sende det som saktefilm, eller som baklengs film om du vil. Fortfilm er også tilgjengelig.

Funksjonene kommer i tillegg til en gradvis voksende mengde filtre og effekter som allerede bor i appen. De er heller ikke unike for Snapchat. Både mobilprodusenter og andre tjenester har i varierende grad hatt tilsvarende funksjonalitet. Men gitt Snapchats enorme popularitet kan det fort vise seg å bli denne tjenesten som venner folk til å bruke disse mulighetene.

Vi prøvekjørte de nye funksjonene i Snapchat.

Visningsmulighetene har blitt lagt til i den vanlige filtermenyen, slik at du veksler mellom dem ved å sveipe fingeren over skjermen. I «midten» finner du de vanlige filtrene som lar deg legge innhold og fargefiltre over skjermen, mens haren, spolesymbolet og sneglen bor på hver sin side.

Det ser ikke ut til å være mulig å kombinere flere av disse effektene i samme videosnutt.

Støtte for 3D Touch i iPhone 6S-modellene

I tillegg til disse nye funksjonene har det også kommet til støtte for Apples 3D Touch. Foreløpig er dette kun helt grunnleggende støtte, altså såkalte Quick Actions, eller hurtigfunksjoner.

Støtte for 3D Touch er nytt i den nye versjonen. Foreløpig er det kun begrenset støtte i form av hurtigfunksjoner. Trykk litt hardere på Snapchat-ikonet og denne menyen dukker opp.

Har du en av Apples siste generasjons telefoner kan du nå trykke litt ekstra hardt på Snapchat-ikonet for å legge til nye kontakter eller bruke chattefunksjonene som ligger i tjenesten.

Liknende funksjonalitet er alt å finne for Instagram og Facebook, for å nevne noen. Det kan se ut til at dette er første steg på veien mot en fullverdig 3D Touch-støtte der man også kan bruke den trykkfølsomme skjermen inni selve appen.

Den nye Snapchat-versjonen er tilgjengelig både for iOS- og Android-telefoner i dag, men hurtigfunksjonene krever 3D Touch-skjermen i nyeste generasjon av Apples iPhone-modeller for å virke.

Snapchat kan lastes ned her for Apples iOS-dingser, eller her for Android-enheter.

Forrige store oppdatering for tjenesten kom midt i september. Da fikk Snapchat en artig ny selfiefunksjon. Det kan du lese mer om i denne artikkelen.

Vi har også testet Apples nye iPhone-modeller. 3D Touch er en helt ny måte å bruke telefonen på.

Les også
Instagram går fra 15- til 30 sekunders video
Les også
Også Norge kan få aldersgrense på Facebook
Les også
Derfor kommer Snapchat trolig aldri til Windows-mobiler
Les også
Facebook dreper «kanskje» og erstatter det med «interessert»
Les også
For åtte kroner kan du se en «snap» på nytt i Snapchat
Les også
Denne Snapchat-oppdateringen bør du laste ned
Les også
Liten Snapchat-fiks gjør stor forskjell
Les også
6 skjulte Snapchat-triks vi elsker
annonse