Tek.no

Nyhet

Vi var sikre på at Galaxy S7 skulle bli vanntett, men ikke nå lenger ...

Samsung endret i videobeskrivelsen etter at videoen hadde gått viralt.

Samsung/Tek.no
17 Feb 2016 11:00

I går proklamerte vi storslått at Samsung Galaxy S7 Edge var avslørt av ingen ringere enn Samsung selv. Og ikke nok med det, videoen som ble lagt ut på Samsung Indonesias YouTube-kanal viste også klipp av telefonen dynket i vann, noe vi tolket som at den blir vanntett.

Men det var i går, og i løpet av det siste døgnet har Samsungs kommunikasjonsavdeling tilsynelatende hatt nok å gjøre. Videoen er ikke lenger søkbar på YouTube, og en ny, veldig problematisk setning er lagt til i videobeskrivelsen:

*The scene in the video is for dramatization purposes only. This product is not water resistant and it should not be exposed to and/or submerged into water/liquid.

Eller på godt norsk:

Scenen i videoen er bare ment som demonstrasjon. Produktet er ikke vannavstøtende og burde ikke bli utsatt for/eller senket ned i vann.

Lagt til i etterkant

Både Googles cache-logg og tjenesten Wayback Machine kan bekrefte at denne setningen ikke lå under videoen de første døgnene videoen lå ute - først etter at medier oppdaget den og begynte å dra koblinger til Galaxy S7-lanseringen på søndag.

Vi tok noen skjermbilder fra Wayback Machine som viser endringen:

Skjermdumper, Wayback Machine

«Ingen kommentar»

For å prøve å få et slags svar på den forvirrende kommunikasjonen fra den indonesiske Samsung-fløyen, tok vi kontakt med salgssjefen i Samsung Norge, Stig-Ove Langø. Her var det imidlertid ikke mye konkret å hente:

«Vi kan, på generelt grunnlag, ikke kommentere noe rundt produkter som ikke er lansert ennå», fikk vi som svar da vi spurte om det faktisk var en Galaxy S7 i videoen.

Spørsmål om YouTube-videoen, slik som hvorfor den ikke lenger er søkbar og hvorfor det ble lagt til tekst i etterkant, kunne ikke Langø kommentere.

Dermed er det ikke godt å si lenger om Samsungs toppmodell vil bli vanntett eller ei, selv om vi fortsatt holder en knapp på at ryktebørsen har rett når de sier at Galaxy S7 kommer til å bli vanntett.

Et konkret svar får vi imidlertid ikke før på søndag, når Samsung avslører sine nye flaggskipmobiler.

Vi har samlet alle ryktene:
Les vår komplette Galaxy S7-ryktesak »

annonse