Tek.no

Nyhet

HPs nye alt-i-ett-PC er en kompakt kraftpakke for de kravstore

PC-giganten har avslørt sin nye arbeidsstasjon Z1 G3.

HP
Eigil Knudsen
21 Apr 2016 11:30

I en fersk pressemelding har PC-giganten HP nå dratt sløret av en ny modell i selskapets Z1-serie av arbeidsstasjoner i alt-i-ett-segmentet. Den nye modellen heter «Z1 G3» og er en ytterst muskuløs maskin i et format som skal bidra til å holde pulten ganske ryddig.

Z1 G3 er altså oppfølgeren til Z1 G2 og byr på en god del endringer, ikke minst når det gjelder innpakningen, som nå er blitt vesentlig mer kompakt.

Mye mindre og lettere

Ifølge HP er G3 hele 47 prosent mindre og 51 prosent lettere enn G2. Det har først og fremst sammenheng med at skjermen er blitt mindre, og skilter nå med en størrelse på kun 23,6 tommer, mot 27 tommer på forgjengeren.

Nye HP Z1 G3.
HP

Til gjengjeld kan G3-skjermen imidlertid skryte på seg 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Ellers kan man som tidligere få maskinen levert med både kraftige Xeon-prosessorer eller de mer forbrukerrettede Core-variantene, og denne gangen er det naturlig nok Skylake-arkitekturen som gjelder.

Som før kan man også få maskinen med Nvidias profesjonelle Quadro-skjermkort, opptil modellen M2000M med 4 GB minne, og med den nye Maxwell-arkitekturen. Man kan også nøye seg med Intels integrerte HD-grafikkløsning.

Starter på 12 000 kroner i USA

Z1 G3 kan fåes med opptil 64 GB minne, og når det gjelder lagringsløsninger kan maskinen leveres med to av HPs egne «Turbo Drive»-SSD-er i tillegg til ytterligere to harddisker eller SSD-er. Tilkoblingsmulighetene omfatter Thunderbolt 3 via USB Type-C med USB 3.1-støtte, DisplayPort 1.2 og seks USB 3.0-porter.

Z1 G3 har en amerikansk startpris på 1500 dollar hos HP, cirka 12 400 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også reklamevideoen under.

HP lanserte også nylig en kompakt bærbar: HP Spectre skal være verdens tynneste bærbare »

Les også
HP lanserer «verdens tynneste bærbare PC»
Les også
Spillernes «Rolls-Royce» har blitt enda bedre
annonse

Les også