Tek.no

Nyhet

Apple skal lage sin første originale TV-serie

Og det kommer ikke som en overraskelse hva den skal handle om.

Netflix/Shutterstock/Apple/Niklas Plikk, Tek.no
29 Mar 2016 10:30

Teknologigiganten Apple har en finger med i mye, men ett av områdene de har til gode å prøve seg på er produksjon av originalt underholdningsinnhold. Nå ser det ut til at selskapet vil inn i nettopp dette markedet, melder New York Times.

Apple uttalte nemlig forrige uke at de er i ferd med å utvikle et originalt TV-prosjekt. Uttalelsene kom fra Eddie Cue, visesjefen i Apples avdeling for Internett-tjenester.

Handler om applikasjoner

TV-prosjektet skal lages i samarbeid med skuespiller og musikeren Will.i.am og et par erfarne TV-produsenter. Serien, eller hva det nå blir, skal handle om applikasjoner, og blir dermed tilsynelatende relatert til Apples virksomhet på en eller annen måte.

Apple

Prosjektet skal også være såkalt «nonscriptet», altså ikke basere seg på forhåndsskrevne manus, og ser dermed ut til å bli en form for dokumentarserie eller lignende. Utover dette foreligger det dessverre fint lite informasjon, og det er heller ikke klart hvordan og hvor TV-programmet skal vises.

Mange rykter

Det har gått rykter om en slik satsing fra Apple i lengre tid. For ett år siden dukket det opp rykter om at selskapet planla en Netflix-lignende tjeneste, og var angivelig i kontakt med TV-programprodusenter om å levere innhold til denne.

Så sent som i januar i år ble det også meldt at Apple ville «ta en Netflix», basert på lekket informasjon om at Apple skulle lage eget videoinnhold som ville bli eksklusivt tilgjengelig gjennom iTunes.

Originalinnholdet vil muligens også bli laget for Apple Music, som allerede har videoinnhold. Der vil de kanskje ta opp konkurransen med Spotify, som har begynt å satse på originalt videoinnhold. I fjor meldte vi dessuten at også Tidal planlegger satsing på originalserier.

Det går også rykter om at Apple skal komme med nye MacBook-er: De kan komme om veldig kort tid »

(Via The Next Web)

Les også
Slik blir Apples første originale TV-serie
Les også
Spotify sier de trenger noe mer enn musikk - satser på videoinnhold
Les også
Skal Apple konkurrere med både Netflix og Oculus Rift?
Les også
– Apple lager sin egen Netflix-kopi
annonse