Tek.no

Nyhet

GoPro skal ha et 360-graderskamera på gang

Dette vil være mer rettet mot vanlige folk.

Alexandru Nika/Shutterstock.com
10 Jan 2016 14:00

Ting som går helt rundt har bredt om seg det siste året. YouTube har fått såkalte 360-gradersvideoer – som betyr at du selv kan ta en aktiv rolle i det du ser på – og det samme har Facebook.

Samtidig ser 2016 ut til å bli året VR virkelig kommer for fullt, nå som Oculus Rift omsider har mekket ferdig brillene sine.

Dette betyr naturligvis at stadig flere får flere måter å se 360-gradersvideo på – om det byr på bedre opplevelser er en annen sak – og at det derfor også vil være et behov for utstyr som kan gi oss slikt materiale.

Noe for hobbybrukerne

GoPro-sjef Nick Woodman.
Wikimedia Commons

Det var under GoPro-sjef Nick Woodmans hovedtale på årets CES at han kunne melde om at en «more casual» 360-graders kameraløsning var på trappene, noe som vi vel må kunne tolke til å være noe myntet på entusiaster og glade amatører.

Tidligere har GoPro lansert en «kulerigg» for seks kameraer og en annen heftig 360-gradersløsning kalt Odyssey. Sistnevnte tar hele 16 GoPro-kameraer.

Det kan for så vidt være at Woodman mener en ny rigg, men i våre øyne er det en langt større mulighet for at han snakker om et helt nytt kamera. For et par dager siden kunne jo Nikon dra duken av KeyMission 360, et actionkamera som kan ta 360-graders videoopptak i 4K-oppløsning.

Med dette og alternativer som HumanEyes Technologies' Vuze VR, vil det ikke klinge bra å lansere nok en ramme for GoPro 4.

Vi vet altså ikke nøyaktig hva vi kan forvente fra GoPro, ei heller når eller hvor mye sånt kan koste. Men det gir oss jo noe å tenke på mens vi venter på selskapets første drone.

GoPro har vært høyt oppe også:
Sendte GoPro opp i stratosfæren, ble funnet etter to år >>>

(Kilde: The Verge)

Les også
Her filmes verdens største forskningsmaskin i 360 grader og 4K-oppløsning
Les også
GoPro opplever kraftig nedgang i salg
Les også
Med dette kameraet kan du lage video til VR-brillene dine
Les også
Dette er Nikons første actionkamera
Les også
GoPro slipper heftig VR-rigg
Les også
GoPro-sjefen bekrefter luftige planer
annonse

Les også