Til hovedinnhold

Her ser han hele armen sin i VR-verdenen med HTC Vive

Se videoen av det nye tilleggsutstyret som gir enda mer realistisk VR.

YouTube

I mars meldte vi om «Manus VR», et par hansker som bringer virtuelle utgaver av hendene dine inn i VR-verdenen. I en pressemelding kunngjør utvikleren nå at det har kommet en oppdatert utgave av dette konseptet som omfatter hele armen.

Det nye kontrollsystemet er utviklet for VR-brillene HTC Vive og innebærer altså at man kan se komplette, virtuelle utgaver av brukernes to armer i VR-verdenen.

Fester kontrollene til armen

Systemet benytter seg av de to trådløse kontrollene som kommer med HTC Vive til underarmen, men i stedet for å holde disse i hånden festes de på underarmen til brukeren.

Systemet fungerer ved å feste HTC Vive-kontrollene på armen.
YouTube

I kombinasjon med de allerede utviklede hanskene skal systemet produsere svært presise modeller av både armer, hender og fingre. Ifølge utviklerne befinner armene og albuene seg på nøyaktig samme plass i VR-verdenen som i virkeligheten, og det skal være svært lite forsinkelse

Ennå eksperimentelt

Det finnes som kjent allerede en VR-kontrollsystemer som overfører hendene inn i VR-omgivelsene, men med dette nye konseptet er meningen å ta et nytt steg mot en mer fullstendig «tilstedeværelse».

Ennå eksisterer konseptet kun som en eksperimentell teknologidemo, og det er nok et stykke unna en kommersialisering. Det jobbes imidlertid hardt med å videreutvikle teknologien, og for oppdateringer er det nok lurt å følge med på utviklernes blogg.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av det nye kontrollsystemet.

Microsoft jobber også med VR-teknologi: Slik skal selskapet få deg til å «kjenne» objekter i VR-verdenen »

(Via Engadget)

annonse