Tek.no

Nyhet

Her er Sonys nye billigtelefon

Xperia E5 byr ikke på ekstreme spesifikasjoner, men med pris deretter.

Sony
Eigil Knudsen
1 Juni 2016 10:00

De fleste mobilprodusenter har egne serier for dem som ikke ser det hensiktsmessig å bla opp mange tusenlapper for en telefon. I Sonys tilfelle er dette Xperia E-serien, og i en pressemelding har Sony nå kunngjort den nyeste modellen i denne serien.

Modellen heter Xperia E5 og er altså oppfølgeren til fjorårets Xperia E4. Som vanlig er det ikke snakk om en mobil som gir spesifikasjonsentusiastene bakoversveis, men til gjengjeld er altså prisen temmelig moderat.

Samme skjermstørrelse, høyere oppløsning

Xperia E5 har i likhet med forgjengeren en skjerm på 5 tommer som nå har blitt utstyrt med 720p-oppløsning. Prosessoren er en firekjerners MediaTek MT-6735-brikke på 1,5 GHz, som også har dukket opp i andre billigmobiler den siste tiden.

Sony Xperia E5.
Sony

Ellers byr Xperia E5 på hoved- og frontkamera på henholdsvis 13 og 5 megapiksler, og kamerafunksjonene inkluderer såkalt automatisk motivgjenkjenning, som justerer kamerainnstillingene i henhold til motivet.

Vil koste rundt 2000 kroner

16 GB lagringsplass og 1,5 GB minne er også på plass, og lagringsplassen kan utvides til 200 GB via mikroSD-kort. Batteriet er på 2700 mAh, som Sony sier holder til opptil to dagers bruk. De ytre dimensjonene er på 144 x 69 x 8,2 mm, og vekten ligger på 147 gram.

Xperia E5 skal lanseres i Europa i slutten av juni, og den veiledende norske prisen vil ligge på rett rundt 2000 kroner. Mer informasjon finner du på produktsiden.

ZTEs nye modell har også god pris: Den har imidlertid vesentlig kraftigere spesifikasjoner »

Les også
Ti nye mobiler på vei ut i butikkene i juni
Les også
Skjermen i Sonys nye telefon går heeelt ut til kantene
Les også
Sony Xperia X: Sony Xperia X er god, men ...
Les også
– Sonys definitive toppmodell er på vei, og har en helt spesiell skjerm
annonse

Les også