Nyhet

Neste Galaxy Note får trolig Snapdragon 821-prosessor

Flere rykter om Galaxy Note 5-oppfølgeren har kommet.

Eter lanseringen av «brettmobilen» Galaxy Note 5 i fjor har Samsung ennå ikke kunngjort noen oppfølger, men rykter om mobilen har lekket ut i lengre tid. Nå sveiver SamMobile i gang ryktemaskinen igjen med nye opplysninger som underbygger tidligere lekkasjer.

Som så mange ganger tidligere stammer den ferske informasjonen fra den kinesiske mikrobloggtjenesten Weibo. Ifølge en post på nettstedet skal Note 6, eller Note 7 som den trolig skal hete, få en Snapdragon 821-brikke.

Litt kraftigere enn 820

Snapdragon 821, som ikke er offisielt kunngjort av Qualcomm, skal være en noe kraftigere variant av 820-brikken. Den byr på en litt høyere klokkefrekvens på 2,3 GHz, der den eksisterende utgaven opererer med 2,1 GHz.

Note 7 skal visstnok også komme med avrundet skjerm på begge sider og både på fronten og baksiden, som på S7 Edge, her avbildet.

Det har tidligere versert rykter om at Note 7 ville få en Snapdragon 823-brikke, som visstnok skal leverere 2,6 GHz, og som var antatt å være oppfølgeren til 820-modellen. Den nye Weibo-lekkasjen kan altså tyde på at oppgraderingen blir noe mer moderat.

Underbygger flere tidligere lekkasjer

Lekkasjen oppgir også Exynos 8893 som et alternativ, altså tilsynelatende oppfølgeren til Exynos 8890, som Galaxy S7 er utstyrt med i Europa. Det er uvisst hvilken region som vil få Exynos 8893-brikken og hvilken som får Snapdragon 821 på Note 7-modellen.

Utover dette bekrefter den nye lekkasjen flere tidligere opplysninger, som at Note 7 vil få solide 6 GB minne, opptil 256 GB lagringsplass og et batteri på 4000 mAh. Skjermstørrelsen vil være 5,7 tommer og ha en oppløsning på 2560 x 1440 piksler.

Så gjenstår det å se om neste Galaxy Note kommer til Norge, noe fjorårets Note 5 som kjent ikke gjorde.

Det har også begynt å dukke opp rykter om Galaxy S8: Det neste flaggskip kan få 4K-skjerm »

Les også
Samsung i samtaler med Nvidia og AMD
Les også
Galaxy Note 7 vises frem i ny video fra Samsung
Les også
Er dette nye Galaxy Note 7?
Les også
Snapdragon 821 er avslørt, og ryktene sier at Galaxy Note 7 vil være først ut
Les også
Galaxy Note 7 kommer trolig til Europa – så mye vil den koste
Les også
Slik ser angivelig Samsungs enorme Galaxy Note 6 ut
Les også
Samsung hopper trolig over Galaxy Note 6 og går rett til Note 7
Les også
Gigantiske Galaxy Note 6 får trolig en «Lite»-utgave
Les også
Hvis disse Samsung Note 6-spesifikasjonene stemmer så kan vi glede oss
annonse