Tek.no

Nyhet

Her er en særegen Windows-telefon for deg som ikke er opptatt av tykkelse

«NuAns Neo» prøver seg på en ny tilnærming til mobildesign, med tre og semsket skinn.

NuAns
2 Des 2015 11:00

Mobiltelefoner er på mange måter et relativt homogent produktsegment hvor produsentene stort sett konkurrerer om de samme målene, for eksempel å gjøre produktene tynnest mulig. Nå melder The Verge om en ny mobil med et kreativt design, som ikke er redd for litt kjøtt på beina.

Den nye mobilen heter «NuAns Neo», produsert av det japanske selskapet NuAns, som ikke kan sies å være en spesielt kjent aktør på mobilmarkedet.

Mobilen skiller seg ut ved at det er en av de første mobilene utenom Microsofts egne Lumia-modeller som kommer med Windows 10 Mobile-operativsystemet. Først og fremst er det imidlertid utseende som får modellen til å stikke frem.

Semsket skinn og tre

På baksiden av NuAns Neo finner man de heller uvanlige mobil-materialene semsket skinn og høykvalitets tre. Med en tykkelse på 11,3 millimeter er den i tillegg vesentlig tykkere enn de fleste andre moderne mobiltelefoner, noe som er et bevisst designgrep fra produsentens side.

Mobilen kan fåes med omslag som også fungerer som støtte. Foto: NuAns

Journalisten fra The Verge, som fikk teste mobilen, kunne fortelle at de spesielle designegenskapene den er utstyrt med faktisk gjør den ekstraordinært komfortabel å holde, og det faktum at materialene krummes rundt de tykke sidene gjør at fingrene alltid er i kontakt med dem.

De todelte bakdekslene i tre og skinn kan for øvrig skiftes ut slik at man kan veksle mellom flere ulike farger og sette sammen mobilen etter egne estetiske preferanser. Produsenten har også laget et heldekkende, eksternt «Flip»-deksel som kan pakke inn hele mobilen skal at den fungerer som skjermbeskytter.

Bra batteri

Denne kan også brukes som støtte om du vil plassere mobilen vertikalt. Når det gjelder spesifikasjoner kommer mobilen med en Snapdragon 617-prosessor, den samme man finner i for eksempel HTC One A9, 2 GB minne og 16 GB lagringsplass. Skjermen er på 5 tommer og har en oppløsning på 1280 x 720 piksler.

Mobilen har ellers en ganske solid batterikapasitet 3350 mAh, og modellen skilter også med USB Type C-port. I Japan vil telefonen koste 39 000 yen, som tilsvarer cirka 2800 kroner. Dette inkluderer dog bare selve mobilen, og de spesielle dekslene vil koste ekstra. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Du kan finne mer informasjon og bilder på produktsiden, som dessverre kun er på japansk.

Det har nå kommet flere rykter om iPhone 7: Mobilen skal visstnok droppe hodetelefon-utgangen »

Les også
Dette er verdens billigste mobiltelefon
Les også
Microsoft Lumia 950 XL: Microsofts Lumia 950 XL er en full PC i lommen
Les også
Derfor lander mobilen alltid med skjermen ned
Les også
Nå er det slutt på Betamax
Les også
Ikke likegyldig hvilken lader du bruker til mobilen din
annonse

Les også