Tek.no

Nyhet

Wii øker fettforbrenningen

20 Feb 2007 11:00

Det viser studier som forskere ved Liverpool John Moores University har gjort, skriver ComputerSweden.
Ved normal dataspilling har forskerne funnet ut at du kan øke fettforbrenningen din med 12,25 kilo om året, vel og merke om du spiller Wii.

Her kan du lese vår test av spillkonsollen.

Mer aktive
Tradisjonelt sett har dataspilling vært en ganske så stillesittende aktivitet, men siden Nintendo Wii styres av kroppsbevegelser kan du faktisk bruke maskinen til å komme i bedre form.
Professor Tim Cable ved Liverpool John Moores University har undersøkt Wii-spillende barn, og resultatene viser en klart økt hjertefrekvens, energitilgang og kaloriforbrenning.
Når et gjennomsnittsbarn i Storbritannia spiller 12,2 timer i uken, tilsvarer det 12,25 kilo forbrent fett.
Cable mener Wii er et godt instrument for å motivere barn som er mindre aktive til å røre mer på seg, men understreker at foreldre bør oppmuntre barnene til andre fysiske aktiviteter også.
I studien ble effekten av dataspill undersøkt på fem jenter og sju gutter i alderen 13 til 15 år. De spilte både passive og aktive dataspill.

Hjertefrekvens og forbrenning

Ved passiv spilling på tradisjonelle konsoller fant forskerne ut at energiforbruket økte med 60 prosent sammenliknet med hvile. Wii økte dette med 156 prosent.
Oversatt i kaloriforbrenning betyr dette 1.830 kalorier i uken, hvis du spiller i 12,2 timer. Det er 40 prosent mer enn ved vanlig spilling, og effekten var større blant guttene enn jentene. Også hjertefrekvensen økte, fra 85 slag i minuttet med vanlig spilling til 130 slag når barna spilte Wii.
Denne fyren er levende bevis på at man kan slanke seg med Wii, og vil du ha enda mer treningsutbytte, kan du feste vekter til hender og føtter. God trening!

annonse

Les også