Nå er Microsoft kongen av antivirushaugen

Begynner å få kontroll på sitt eget operativsystem.

Det er vanskelig å ikke like antivirus fra Microsoft. For i tillegg til å være gratis, er det ganske så sømløst integrert i operativsystemet. Det er heller ikke for mange avbrytelser for å mase på deg om betaling, registrering eller alskens oppgraderinger.

For knappe to år siden kunne det amerikanske IT-byrået OPSWAT melde at Microsoft Security Essentials passerte ti prosent markedsandel og gikk forbi Symantecs Norton antivirus. Og selv om programmet av og til får dugelig med dask i tester, har det tydeligvis ikke skremt folk unna.

Nå har nemlig det samme IT-byrået funnet ut at Microsoft Security Essentials per i dag er planetens mest brukte antivirusløsning.

Datagrunnlaget er samlet fra Windows-systemer som har kjørt selskapets sikkerhetssjekk eller programvare. Andelen hjemmebrukere skal være på 36,2 prosent.

Solid plantet på toppen

Microsoft har to antivirusprodukter. For Windows 7, Vista og døende XP er det den nedlastbare Microsoft Security Essentials som gjelder, mens Windows 8 har en innebygd løsning bare kalt Windows Defender.

Ifølge OPSWAT har Microsoft totalt 23 prosent markedsandel, der 16,3 prosent ligger hos Security Essentials og resten hos Defender. Den nærmeste konkurrenten er gratisløsningen til Avast, som da har 13,2 prosent andel. Inkludert sine betalingsløsninger kan Avast skryte av litt mer potente 15,9 prosent, men dette er fremdeles en lavere andel enn Microsoft har i kun Security Essentials.

Vi ser egentlig for oss at Microsofts markedsandel kunne vært enda høyere dersom de hadde sluppet Microsoft Security Essentials fritt. Slik det er nå krever det nemlig en validering av lisensen, og da utelukkes i teorien alle med en piratversjon av Windows 7, Vista eller XP.

Og akkurat det nyter nok Avast godt av.

Styggedom på datamaskinen har vi hatt lenge:
Dette er tidenes mest fryktede virus (Ekstra) >>>

Kilde: SoftPedia

Les også
Avslørt: Kjøleskap sender nå ut spam
Les også
Windows XP får viktig sikkerhetsoppdatering
Les også
Dette svindelprogrammet tar bilder av deg med webkameraet
Les også
Populært gratis antivirus slaktes i stortest
annonse