Til hovedinnhold

LG lager rund smartklokke

Denne skal ta opp konkurransen med Motorola Moto 360.

LG kommer til å lansere en ny smartklokke basert på Android Wear, og i motsetning til selskapets første klokke – LG G Watch – kommer den nye modellen til å være helt rund. Det går frem av en YouTube-teaser som er lagt ut av LG selv under tittelen «LG's New Wearable: Official Teaser».

I det 30 sekunder lange videoklippet får vi ikke se så mye av selve klokken, men bilde av en sirkel og noen korte glimt av en urskive med visere, datovisning og et lite kompass nederst. Ser du godt etter, eller stopper videoen, kan du såvidt skimte urskiven og klokkereimen.

«Round the corners – Round the bends – Feel the gap – For a perfect Circle – Coming Soon @IFA 2014», skriver LG i videoen. Det er altså neppe noen tvil om at LGs neste klokke blir sirkelrund.

Motorola Moto 360.Foto: Motorola

Flere runde smartklokker kommer

LGs forrige klokke, G Watch, ble annonsert samtidig med Google lansering av smartklokkeoperativsystemet Android Wear i mars. Android Wear baserer seg i stor grad på Google Nå-tjenesten, som lar deg se informasjon om blant annet været, transport, dine favorittlag, nyheter og flere andre ting. Brukergrensesnittet vil i stor grad basere seg på sveiping, ikke trykking.

Mens G Watch som nevnt var firkantet, har konkurrenten Motorola lansert en helt rund Android Wear-klokke: Moto 360. Nylig ble det også kjent at HP har innledet et samarbeid med forhandleren Gilt og den amerikanske designeren Michael Bastian, om å designe en helt rund smartklokke med design inspirert av luksusklokker.

Ifølge tall fra analyseselskapet Canalys, vokste totalmarkedet for enkle treningsarmbånd og mer avanserte smartklokker med hele 684 prosent i første halvår 2014, sammenlignet med samme periode året før. Samsung er markedslederen hvis vi ser bort fra enkle aktivitetsarmbånd som Fitbit. De første Android Wear-baserte enhetene vil bli med i Canalys' statistikk først fra og med 3. kvartal.

Her kan du se LGs teaser-video:

(Kilde: LG/YouTube, Gizmodo, Techcrunch)

annonse