Tek.no

Nyhet

Dette TV-tastaturet kan du bruke i mørket

Logitechs nye stuetastatur har flere kjekke funksjoner.

Logitech
15 Apr 2014 11:00

Nå som mange bruker TV-en og andre duppeditter til å strømme innhold fra Internett via for eksempel Netflix og YouTube, er det også blitt ganske vanlig å bruke et tastatur i TV-stuen for å gjøre det enklere å skrive inn søkefraser og lignende.

På grunn av populariteten finnes også tastaturer som er laget spesifikt for TV-formål, for eksempel det nylig kunngjorte Harmony Smart Keyboard fra Logitech, som rett og slett integrerer både pekeplate og andre ting som er tilpasset TV- og strømmebruk i en enhet.

Ny modell med baklys

Fra før har Logitech også et tilsvarende tastatur på markedet kalt K400, og nå melder selskapet i en pressemelding at en «oppgradert» utgave av K400 er lansert.

Logitech K830.Foto: Logitech

Den nye modellen heter K830, et pekeplate-utstyrt TV-tastatur som også får en annen nyttig funksjon. Det er nemlig det første i sitt slag fra Logitech som får bakbelyste taster.

Dermed kan du altså bruke det i dempet belysning, noe mange jo foretrekker når de ser film. Tastaturet kommer også med en lyssensor som automatisk justerer lysstyrken på tastene etter hvor mye lys det er i rommet du befinner deg i.

Slås automatisk av

For å hindre at du irriterer deg over lysende taster mens du ser på film eller TV, slås lysene automatisk av etter fem sekunder med inaktivitet. Når du begynner å skrive slås lysene på igjen.

K830 har ellers 10 meters rekkevidde, er oppladbart og kommer med egne snarveiknapper for avspillings av innhold. Vekten er på 495 gram. Tastaturet skal bli tilgjengelig denne måneden, og de norske prisene vil ifølge Prisguide ligge på rundt 900 kroner.

Mer teknisk informasjon finner du på produktsiden hos Logitech.

Fikk du med deg dette sære tastaturet på Kickstarter? Slår mus, mekanisk tastatur og pekepinne sammen i ett »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Kunne du tenkt deg et tastatur som dette?
Les også
Så mye bakterier fant vi på spillmusa
Les også
Dette tastaturet gir deg full kontroll i TV-stuen
Les også
Dette trådløse tastaturet kommer med diger pekeplate
annonse

Les også