Til hovedinnhold

Her er noen av verdens raskeste minnemoduler

Holder en skyhøy klokkefrekvens.

Hardware.no/San Francisco: Tidligere i år lanserte G.Skill det som da skulle være verdens raskeste minnemoduler, Trident X 2,8 GHz, i noe som var et betydelig skritt opp fra mer ordinære minnefrekvenser på mindre enn 2 GHz.

Nå har det Taipei-baserte selskapet gått enda et skritt lenger, og på årets IDF-messe i San Francisco rigget de opp en datamaskin med et sett Trident X-brikker på hele 3 GHz som de stolt kunne vise frem.

Drøye spesifikasjoner

De nye brikkene kjører på marginalt svakere tilgangstider enn tidligere, nærmere bestemt 12-14-14-35, og med en spenning på 1,65 volt. Modulene var satt opp på et Asus X79 Deluxe-hovedkort, sammen med en Intel Core i7 4960X-prosessor.

En skummelt ivrig kjøleanordning med to spinnville vifter holdt herligheten kjølig under demonstrasjonen, og selv om vi ikke kunne høre stort til disse i en bråkete messehall vil det nok merkes i et stille PC-rom.

G.Skills produktsjef, Kaysta Lin, kunne imidlertid forsikre oss om at dette ikke ville være helt nødvendig for alle bruksområder – men at det må til når en prøver å utnytte potensialet i nye Intels Ivy Bridge-E-plattform til det fulle.

Et mer ekstremt eksempel enn hva de viste frem på IDF, var imidlertid gårsdagens kunngjøring av at selskapet har klart å nå firekanalers minnehastighet på hele 4072 MHz på 4 x 4 GB DDR3-brikker – da ved hjelp av flytende nitrogenkjøling.

Ordknapp om DDR4

Det ser altså ut til at G.Skill for øyeblikket har noen av de aller raskeste DDR3-brikkene på markedet, selv om vi dessverre ikke fant ut stort om hvilke ytelsestall G.Skill har klart å få ut av disse.

Langt mer ordknappe var imidlertid selskapets representanter om DDR4. Vi fikk se flere testeksemplarer av G.Skill DDR4-moduler i en utstillingsmonter, og Lin kunne fortelle at disse antageligvis ville komme på markedet i 2015 eller 2016.

Bortsett fra at merkelappen sa at i alle fall noen av brikkene var produsert av Micron, og klokket til 2133 MHz, var det imidlertid ikke stort annet å finne ut om disse.

Foto: G.Skill

Siden de første kommersielt tilgjengelige DDR4-modulene ventes på markedet allerede i år betyr dog dette at G.Skill vil ankomme sent til festen, uten at det trenger å bety at produktene de til sist leverer blir dårligere av den grunn.

Sjekk video under.

Vi har sjekket hva du får igjen for å oppgradere minnemodulene dine:
EKSTRA: Ekstra mye minne gjør spillene dine ekstra saftige »

Vi gjør oppmerksom på at Intel betalte for reise og opphold ifb. med IDF.

Les også
Neste minnegenerasjon koster nesten dobbelt så mye
Les også
Se de optiske Thunderbolt-kablene i aksjon
Les også
Disse Thunderbolt-kablene er 30 ganger så lange
Les også
Her avslører toppsjefen din neste prosessor
Les også
Her er verdens første lydløse Windows-PC
Les også
– Folk tror vi jobber med science fiction
Les også
Ekstra mye minne gjør spillene ekstra saftige
Les også
Så utrolig lite har ekstra minne å si i spillmaskinen
annonse