Nyhet

Nå kan du slette U2-albumet du ikke visste du hadde

Apple har laget sletteknapp etter kritikk fra brukere.

Det som skulle bli den «største musikklanseringen i historien» har endt opp med å bli en skikkelig PR-hodepine for Apple. Nå har Apple laget en egen sletteknapp for U2-albumet de ga bort til over en halv milliard iTunes-brukere.

Gaven ingen ville ha

Forrige uke gikk Apples store lansering av stabelen hvor de viste frem både nye telefoner og en smartklokke som vil dukke opp i butikkhyller snart. I tillegg hadde de en liten ekstragave til alle som eier et Apple-produkt - U2s nyeste album, «Songs of Innocence».

Nå kan du fjerne U2-albumet med ett klikk.

Albumet dukket automatisk opp i iTunes-kontoer over hele verden (over 500 millioner), og ville være gratis å laste ned for alle Apple-brukere frem til 13. oktober. Det var imidlertid ikke alle som hadde fulgt med på Apple-lanseringen, og mange forstod ikke hvorfor albumet plutselig hadde dukket opp i musikkbiblioteket sitt.

Noen trodde de hadde blitt hacket, mens andre var redde for at det var et virus. Andre irriterte seg over Apple hadde tuklet med musikkbiblioteket deres uten tillatelse:

untitled link

Slik sletter du albumet

Nå har Apple laget en knapp i iTunes som lar brukere enkelt slette U2-albumet. Trykker du på knappen vil albumet umiddelbart fjernes fra musikkbiblioteket, og også fjernes fra "kjøpt"-fanen. Det betyr altså at hvis du angrer deg i ettertid, er du nødt til å kjøpe albumet på vanlig vis.

Du finner sletteknappen i iTunes, eller ved å gå til nettadressen itunes.com/soi-remove.

Vil du ha en Apple Watch allerede nå?
Slik får du Android-klokka di til å se ut som Apples smartklokke »

(Kilde: BBC)

annonse