Nyhet

Enda et flaggskip fra Sony i år

Sony-sjef bekrefter at Xperia Z2 vil få en oppfølger om et halvt år.

Sony har holdt et voldsomt tempo gjennom de siste toppmodellene sine. Siden Xperia Z har selskapet oppdatert toppmodellen hvert halvår, gjennom Xperia Z1, og nå Xperia Z2. Nå bekrefter en av selskapets toppsjefer at dette vil fortsette.

Det er Yoshiro Kurozumi som sier dette i et intervju med det japanske mediet K-Tai. Kurozumi har en rekke sjefstitler i selskapets mobildivisjon. Han er kreativ leder, sjef for produktplanlegging, og den som leder utviklingen av grensesnitt.

Må oppdatere oftere

Kurozumi forklarer at for å være konkurransedyktig, må man rett og slett oppdatere flaggskipet oftere. Han bekrefter også at Xperia Z2 sannsynligvis kun vil være Sonys flaggskip for første halvår av 2014.

Ved siden av dette sier han at selskapet heller ikke ønsker å satse kun på én enkelt design. Dagens designspråk fra Sony har navnet OmniBalance, og det har preget samtlige toppmodeller siden Xperia Z dukket opp, på starten av fjoråret.

Kommer den i Berlin?

Dermed virker det svært sannsynlig med en ny toppmodell en eller annen gang på høstparten. Det ville for eksempel passet godt med årets IFA-messe i Berlin, som går av stabelen mellom 5. og 10. september i år.

Det er verdt å nevne at Samsung allerede i dag kjører et liknende tempo. Galaxy S-modellene, og Galaxy Note-modellene, kan betraktes som vekselvise flaggskip fra produsenten, og selv om hver serie kun fornyes skikkelig en gang i året, er det rundt et halvår mellom hver virkelig store lansering fra den sør-koreanske produsenten.

Sony har så langt kun hatt én linje med toppmodeller, med modeller rundt som blir inspirert av toppserien, så som Xperia Z Ultra, og Xperia Z1 Compact. Så kan man spørre seg om den nye designen Kurozumi nevner, vil havne på det vi regner med vil hete Xperia Z3, eller om Sony også planlegger en helt annerledes serie som bytter på å lede utviklingen.

Les sniktitten på Sony Xperia Z2

(Kilde: gsmarena.com)

Les også
Xperia Z3-datoen kan være 3. september
Les også
Ny Galaxy-modell avsløres i morgen
Les også
HTCs nye flaggskip lekket i 12 minutter lang video
Les også
Vi klår på Sonys nye toppmodell
Les også
– Dette er Sony Xperia Z2
Les også
Sony Xperia Z1 Compact: Den råeste Android-mobilen har krympet
Les også
Sony Xperia Z1: Dette er markedets beste mobiltelefon
annonse