Til hovedinnhold

Trodde du Snapchat slettet meldingene dine?

Nå strammer amerikanske myndigheter opp populær meldings-app.

Lynmeldings-appen Snapchat har vokst seg store på et løfte om at de sletter alle sendte meldinger etter 10 sekunder. Amerikanske myndigheter mener denne påstanden ikke er riktig, og setter Snapchat under tilsyn.

I virkeligheten kan både mottakere og utenforstående få tilgang til bilder sendt via snapchat i lang tid etter at de er sendt. I tillegg får Snapchat kritikk fordi Android-versjonen av Snapchat skal ha lagret brukernes posisjonsdata, til tross for at Snapchat lover at de ikke skal gjøre dette.

Hvis man markedsfører seg på personvern, får man vær så god å levere på det også, skriver Wall Street Journal.

Ignorerte advarsler

I et forlik med amerikanske forbrukermyndigheter har Snapchat gått med på å levere personvernrapporter de neste 20 årene. Forliket innebærer ikke at Snapchat sier seg enig i noen av anklagene.

Snapchat-forliket er det siste i en rekke av forlik mellom amerikanske teknologikjemper og landets forbrukermyndigheter. Federal Trade Commission har inngått forlik med Facebook i 2011 etter at tjenesten skal ha delt informasjon brukerne trodde var privat. I 2012 betalte Google 22,5 millioner dollar for sporingskapsler som ble brukt til å levere målrettede annonser.

I Snapchats tilfelle skal selskapet flere ganger ha oversett advarsel om hull i sikkerheten. Selskapet unnskylder seg med at de har vært fokusert på vekst, men lover bot og bedring.

Les mer: Snapchat sa nei til tre milliarder

Kilde: WSJ

annonse