Til hovedinnhold

Google utvikler et nytt operativsystem som kombinerer Android og Chrome OS

«Andromeda» skal dukke opp i en ny PC-modell neste år, ifølge rykter.

Pixel Embargo/Shutterstock.com , Google

Google har som kjent gjort Android-apper tilgjengelig på sitt operativsystem Chrome OS, men nå viser det seg at selskapet har vesentlig større ambisjoner når det gjelder å kombinere de to operativsystemene sine.

Nettstedet Android Police har vært i kontakt med kilder som hevder at Google utvikler et helt nytt operativsystem som blir en slags blanding av Chrome OS og Android, kalt «Andromeda». Kildene beskrives som både uavhengige og troverdige.

Kommer i en bærbar Pixel-PC

Det nye operativsystemet skal visstnok dukke opp i en ny bærbar PC som Google skal lansere neste år. PC-en, som bærer kodenavnet «Bison», vil inngå i selskapets Pixel-produktlinje, men blir altså ikke en Chromebook.

Illustrasjonsbilde.
Acer

Kildene til Android Police sitter tilsynelatende også på et knippe detaljer om den nye Pixel-PC-en. Maskinen vil visstnok få en 12,3-tommers skjerm og vil støtte en nettbrett-modus, som kan bety at det blir en såkalt konvertérbar PC.

Ellers skal maskinen enten få en Intel Core M3- eller i5-prosessor, 32 eller 128 GB lagringsplass og 8 eller 16 GB minne.

Får vi en titt 4. oktober?

Når det gjelder Andromeda var avisen Wall Street Journal allerede i fjor i kontakt med kilder som hevdet at Google var i ferd med å kombinere Chrome OS og Android i ett operativsystem, så det ser definitivt ut til at dette er på vei.

Dessverre foreligger det ennå ingen flere tekniske opplysninger om Andromeda, men det er ikke utenkelig at vi snart får en smakebit. Android-sjefen har nemlig uttalt at det kommende Google-arrangementet 4. oktober vil bli husket som like viktig som første gang Android ble lansert.

En eventuell presentasjon av et helt nytt operativsystem må nok sies å kunne passe med disse lovordene, men ennå er altså ingenting bekreftet.

Google skal kanskje snart gjøre et nytt, stort oppkjøp: Selskapet snuser på Twitter, ifølge rykter »

annonse