Til hovedinnhold

Motorola kutter ut supertilbehør

Enden på visa for Lapdock og Webtop.

Slik så første generasjon Motorola Lapdock ut.

Etter nesten to år er det offisielt slutt for Motorolas Webtop-programvare og det fysiske tilbehøret som hører til. Produsenten var med på å starte trenden med krysningsprodukter, men avslutter satsingen etter dårlig salg.

Lapdock var, enkelt forklart, en liten "bærbar PC" med tastatur, skjerm og batteri – men uten egen lagring eller annen maskinvare. For å bruke Lapdock måtte en mobiltelefon plasseres i en sokkel bak skjermen. Løsningen ble støttet av Atrix- og de tidligste av de nye Razr-modellene med Android.

Les også: Test av Motorola Lapdock

Liknet på vanlig PC-OS

For to år siden var det ikke vanlig at mobilskjermer hadde HD-oppløsning, og applikasjonsutvalget for Android var også mindre. Derfor laget Motorola sin egen programvare til bruk på den 11,6 tommer store skjermen. Webtop så for alle praktiske formål ut som et helt vanlig Linux-basert PC-operativsystem.

Programvaren hadde imidlertid noen begrensninger. Det var ikke mulig å installere hva som helst av applikasjoner. Motorola måtte nemlig gjøre programvare tilgjengelig for plattformen. Dermed kunne du ikke velge å installere Linux-applikasjoner etter eget ønske.

Jada, så ... neida.

Dårlig salg og bedre Android

Når Motorola nå legger ned satsingen skyldes det både at tilbehørene har solgt dårlig, og at en del av funksjonaliteten selskapet forsøkte å tilføre med Webtop nå er en del av Android-universet.

– Selv om forbrukere verden over har adoptert Webtop og konspetet har satt i gang mye innovasjon i industrien har ikke tilbehøret slått an godt nok til at vi kan fortsette å bruke ressurser på å utvikle Webtop for fremtidige telefoner, står det i pressemeldingen fra Motorola.

Nye oppsigelser

Etter at Webtop har uteblitt fra flere av Motorolas siste toppmodeller kommer kanskje ikke denne endelige bekreftelsen som noen stor overraskelse. Nyheten kommer også kun dager etter at den Google-eide mobilprodusenten annonserte en ny kuttrunde.

For to måneder siden ble det kjent at Motorola ville si opp hele 4000 ansatte, eller omtrent 20 prosent av arbeidsstokken.

Asus PadFone 2 lanseres i Taipei og Milano om litt over en uke.

Andre hybrider fosser frem

Mens Motorola legger sine blandingsprodukter på hylla fortsetter konkurrentene. Samsungs nye Galaxy Note II, en mellomting mellom telefon og nettbrett, er akkurat kommet på markedet. Første generasjon Galaxy Note ble en braksuksess for sør-koreanerne.

Les også: Sniktitt på Samsung Galaxy Note II

Asus har produktet som kanskje likner aller mest på Motorolas konsept, nemlig PadFone. Første generasjon av produktet kom endelig på markedet i sommer, til blandede reaksjoner.

Allerede på tirsdag i neste uke annonserer Asus oppfølgeren; PadFone 2. Vi er til stede i Milano – én av de to byene PadFone 2-lanseringen går av stabelen i.

(Kilde: phonearena.com, reuters.com)

Mer om
annonse