Til hovedinnhold

Android-sjef: Neste uke vil bli snakket om i flere år

Google skal angivelig lansere mye spennende til uken.

Montasje: Stein Jarle Olsen/Tek.no

Den 4. oktober letter Google på sløret for hva vi har i vente fra selskapet fremover. Og skal vi to Android-sjefen Hiroshi Lockheimer så vil det som dukker opp bli husket som en av de store dagene i selskapets historie.

Via Twitter sammenligner han nemlig det kommende arrangementet med en av de største nyhetene fra selskapet noensinne.

– På denne dagen for åtte år siden lanserte vi den første versjonen av Android. Jeg har en følelse av at vi om åtte år vil snakke om 4. oktober 2016, sier Lockheimer.

Her er noe av det vi tror kommer:

Slik skal Pixel XL se ut.
Weibo

1. Google blir mobilprodusent – Pixel kommer

Google har altså i åtte år levert plattformen Android til utallige mobiltelefoner. Sammen med programvaren har også selskapet hatt sine Nexus-mobiler som har vært lisensprodusert av ulike aktører som blant annet Samsung, HTC, LG og Huawei.

Rykter skal ha det til at Nexus-mobilene vil endre navn til Pixel, og ikke minst være laget av selskapet selv. Altså kan det virke som de ønsker kontroll over hele produksjonslinjen.

En av telefonene som angivelig skal være på vei inn er Pixel XL, en forholdsvis stor telefon med 5,5-tommers skjerm. I tillegg skal telefonen by på brikkesettet Snapdragon 820, samt ha 4 GB med arbeidsminne.

Slik ser dagens Chromecast ut.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

2. Ny og bedre Chromecast

I fjor lanserte Google den nyeste versjonen av sin lille Chromecast-enhet, men rykter skal ha det til at en ny versjon allerede er på trappene. Og den skal angivelig få navnet Chromecast Ultra.

Som navnet kanskje avslører så blir dette en enhet som er klar for 4K-video. Noe dagens versjon ikke takler. Det påstås samtidig at den i tillegg vil være kompatibel med HDR-formatet. Altså vil den kunne gi bedre lysstyrke og farger på innholdet du ser.

Det er hentydet en pris på 69 amerikanske dollar, ergo rundt 600 norske kroner.

3. Google Home

Tilbake i mai viste Google for første gang frem sin Google Home. Dette er en liten smarthøyttaler som blant annet har en egen innebygget «hjelper» du kan stille spørsmål til.

Apples smarthøyttaler må også hamle opp med Googles nylig lanserte Google Home, her avbildet under I/O-konferansen.
Skjermdump/YouTube

Denne lille enheten vil skli inn i Google-universet hvor den kan brukes mot blant Chromecast og andre Cast-enheter.

Det er ventet at Google kommer til å si mer om når Google Home kommer i butikkhyllene, og ikke minst hva den kommer til å koste. Rykter skal ha det til at den får en prislapp på 129 amerikanske dollar, eller rundt 1100 norske kroner.

4. Google Wifi

Mye kan tyde på at Google satser friskt på trådløse produkter til uken, og ryktene tilsier også at de vil komme med sin egen intelligente ruter. De har allerede lansert ruteren OnHub, og den eventuelle nykommeren spås å ha mange av de samme funksjonene.

Det snakkes også om at disse ruterne kan utvides med flere enheter for å øke dekningen i huset ditt.

Det er forventet at den nye ruteren kommer den 4. oktober, og at prislappen vil ligge på 129 amerikanske dollar, eller rundt 1100 norske kroner.

Google er med andre ord i vinden om dagen:
Selskapet vurderer også å kjøpe Twitter »

(Kilde: Twitter, Swedroid, Android Police, Droid Life)

annonse