Tek.no

Nyhet

Samsungs nye 4K-Blu-Ray-spiller gjør HDR-avspilling enklere

M9500 byr på velkomne funksjoner.

Samsung
Eigil Knudsen
30 Des 2016 18:00

4K-revolusjonen er sterkt fremskreden på TV-fronten, men når det gjelder Blu-ray-spillere et utvalget ennå noe slunkent. Når har Samsung avduket en ny 4K-Blu-ray-spiller, som også byr på et knippe andre bekvemme funksjoner.

Den nye spilleren har fått modellbetegnelsen M9500 og ligner unektelig litt på selskapets første 4K-Blu-ray-modell når det gjelder ytre design.

En av nyhetene med M9500 er at den er «HDR-optimalisert». I praksis betyr dette blant annet at spilleren er i stand til å automatisk justere TV-innstillingene på en optimal måte basert på hva slags innhold som spilles av, for eksempel HDR-innhold. Dette skjer ved å analysere innholdet.

Samsung M9500.
Samsung

Overfører lyd til Bluetooth-hodetelefoner

Dermed slippes man altså manuell knoting. Det er imidlertid ikke bare bildeinnstillinger som justeres, men også lydinnstillinger, slik at man enkelt får en optimal gjengivelse om man for eksempel spiller av innhold som støtter Dolby Atmos-teknologien.

I tillegg til dette byr spilleren også på en ny funksjon som heter Private Cinema Mode, som innebærer at lyden kan overføres til et par hodetelefoner via Bluetooth. Dette kan riktignok også gjøres med mange TV-er med Bluetooth-støtte, men om TV-din ikke har slik støtte kan det være en nyttig funksjon.

Samsung skriver ellers at spilleren lar deg vise 360-graders bilder og videoer du har tatt med dine mobile enheter. Pris og lanseringsdato for den nye spilleren er ennå uvisst, men produktet skal som sagt vises frem på CES-messen i januar, og da vil vi trolig få servert flere opplysninger.

Samsung har gjort ye HDR-fremstøt på TV-fronten: En ny oppdatering gjør at du kan se HDR-videoer på YouTube med Samsungs TV-er »

Les også
Sony slipper 4K-Blu-ray-spiller som ikke koster skjorta
Les også
LGs nye 4K-Blu-ray-spiller Støtter Dolby Vision
Les også
Nå kommer 4K-filmene med Dolbys HDR-teknologi
Les også
Samsung lanserer nye smartkjøleskap med digre berøringsskjermer
Les også
Samsungs nye skjerm skal gjøre spillingen bedre med kvanteprikker
Les også
Nå kan du se HDR-videoer på YouTube med Samsungs TV-er
Les også
Kunne du tenkt deg en PC-skjerm med 4K-oppløsning og HDR?
Les også
Nå kan YouTube vise mye finere videoer
Les også
Samsung HW-K960: Denne trådløse hjemmekinoen serverer deg Dolby Atmos
annonse

Les også