Til hovedinnhold

Pokématch er Tinder og Pokémon GO kombinert

Trenger verden virkelig dette?

Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Det nye mobilspillet Pokémon GO går som en farsott over landet (og kloden generelt), på samme måte som datingappen Tinder gjorde for et par år siden. Dermed var det vel på høy tid at noen kombinerte de to konseptene, eller?

Vel, enten du liker det eller ikke: Engadget melder om at en ny app kalt Pokématch lar deg gjøre nettopp dette. Dermed kan det hende du ikke bare finner en Pidgey på din vei, og men også kjærligheten!

Slik ser det ut nå du setter opp Pokématch. Til høyre kan du velge hva du er ute etter i appen.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/montasje

Appen fungerer på mer eller mindre samme vis som Tinder, ved at du sveiper til høyre eller venstre for å henholdsvis like eller forkaste potensielle partnere eller venner. Det siste er viktig, for ifølge utviklerne er formålet med appen todelt:

– Pokématch hjelper deg med å finne din Brock eller Misty. Vi hjelper deg også med å simpelthen finne andre å spille sammen med.

Appen oppfordrer deg sågar til å oppgi hva du er ute etter, så om intensjonene ikke er så fryktelig amorøse kan du unngå folk som vil ha noe mer enn bare vennskap.

Joda, det finnes folk som bruker appen!

En annen ting Pokématch deler med Tinder, er at du må logge deg inn med Facebook. Det betyr at profilbildet ditt der lastes direkte over, men alderen din kan du oppgi selv til hva du måtte ønske.

Vi prøvekjørte kjapt appen på kontoret i Oslo, og kunne konstatere at, joda, det er folk som har både oppdaget og begynt å bruke appen. I mer grisgrendte strøk kan det nok være litt mer glissent enda.

NESTEN TINDER: Du sveiper til høyre for å «fange», og til venstre for å «løpe». Til venstre ser du profilen slik den ser ut etter at du har koblet appen mot Facebook (om mulig med ditt eget profilbilde istedenfor artikkelforfatterens).
Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/montasje

Grensesnittet er for øvrig greit, men ikke så fryktelig moderne. Det er tydelig at appen ikke har eksistert veldig lenge, og noen merkelige skaleringer og rare designvalg får oss til å heve øyenbrynene. Dog, med tanke på den eksplosive veksten Pokémon GO har hatt den korte tiden det har vært ute skulle det ikke forundre oss om også Pokématch kan få en tilhengerskare snart.

Synes du Pokématch er en god idé? Kommentér gjerne under!

Spiller du Pokémon GO?
Even har laget en app som hjelper med å spore opp monstrene »

(Kilde: Engadget)

annonse