DJIs to nye droner byr på noe ingen andre kameradroner har

Den kinesiske droneprodusenten DJI har nå avduket et par nye krabater i sin kolleksjon av kameradroner. De nye modellene heter Mavic 2 Pro og Mavic 2 Zoom, som begge byr på unike egenskaper, ifølge produsenten selv.

De nye modellene er altså å regne som to ulike oppfølgere til Mavic Pro, og har først og fremst et stort fokus på forbedret kamerateknologi. Designmessige er de to modellene så å si identiske.

Hasselblad-kamera

Mavic 2 Pro byr nemlig på et kamera fra den anerkjente, svenske produsenten Hasselblad – som den første kameradronen i verden, ifølge DJI.

DJI Mavic 2 Pro.

Kameraer skilter med Hasselblads HNCS-teknologi (Natural Colour Solution). På den tekniske siden finner vi blant annet såkalt 10-bits Dlog-M-fargeprofil, som gir over én milliard farger og stort dynamisk område.

Det skal igjen gi stor fleksibilitet til manipulering etter opptak. I tillegg har kameraet støtte for 10-bits 4K-video med HDR, og justerbar blender fra f/2.8 – f/11. Oppløsningen på stillbilder er på 20 megapiksler.

2X optisk zoom

Mavic 2 Zoom på sin side har den egenskapen at kameraet byr på 2X optisk zoom som kan kombineres med 2X digital zoom. Ifølge produsenten er det den første sammenleggbare forbrukerdronen som byr på denne egenskapen, noe vi bare får anta stemmer.

DJI Mavic 2 Zoom.

En spesiell funksjon som drar nytte av denne funksjonen er noe som heter Dolly Zoom QuickShot, som innebærer å automatisk zoome inn etter hvert som dronen flyr unna subjektet, noe som gir en spesiell effekt man noen ganger ser i profesjonelt produserte filmer.

Av andre spesifikasjoner har Mavic 2 Zoom en bildesensor på 12 megapiksler og mulighet for videoopptak i opptil 4K-oppløsning og 30 bilder per sekund. Begge modellene opererer med en bitrate på 100 Mbs.

Ellers har begge dronene en flytid på opptil 31 minutter, en maks flyavstand på fem kilometer og 8 GB minne. Antikollisjonsteknologien har blitt oppgradert med «Omnidirectional Obstacle Sensing», som innebærer sensorer på alle sider av dronene.

Mavic 2 Pro har en pris på 1449 euro, mens Mavic 2 Zoom ligger på 1249 euro.

Les også: Nikon slipper et helt nytt kamerasystem »

Les også
Drone-eiere fortviler: Oppdatering satte dronene på bakken
Les også
GoPro Hero7 skal klare seg uten dyrt ekstrautstyr
Les også
Nå hardner mobilkamerakrigen til
Les også
Sony slipper mobilkamerasensor på 48 megapiksler
Les også
DJI Mavic Air: Bærbarhet og brukbarhet i skjønn forening
annonse