Til hovedinnhold

Samsung patenterer mobil med tre skjermer

Espen Irwing Swang, Tek.no

Hvordan ser mobiltelefonen ut om tre år? Det er det kanskje ingen som vet helt nøyaktig, men alt taler for skjermarealet blir større. Rett rundt hjørnet har vi jo brettbare mobiler som Huawei Mate X og Samsung Galaxy Fold, og sistnevnte har dessuten tatt patent på en mobiltelefon med flere skjermer.

Eller «electronic device having plurality of display and method for controlling same», som patentet heter.

Samsung

Denne viser en mobiltelefon med tre skjermer totalt: foran, bak og på den ene siden.

Akkurat hvor sømløst dette vil kunne virke vet vi ikke, men med riktige materialer og produksjonsprosess bør det ikke være noe i veien for å lage en modell der det virker som om skjermen nærmest omslutter hele mobilen.

Fin til foto

Samsung

I første omgang har dog Samsung konsentrert seg om hvordan en skjerm på begge sider eksempelvis kan hjelpe til ved fotografering, eller brukes ved direkte oversettelse fra tale til skrift.

Når det er sagt, er det slik at den nevnte Huawei Mate X og Samsung Galaxy Fold også kan brukes på denne måten så lenge det er støtte for slikt i operativsystem og apper.

Men ettersom dette er mobiler til over tjue tusen kroner, er det mulig at Samsung med dette patentet sikter mot å lage en rimeligere modell med tilsvarende funksjonalitet. Forhåpentligvis vil den også ta mindre plass i lomma enn en brettbar variant.

Så du selfie-trikset til Galaxy A80?
Sniktitt: Slik er Samsungs sprø kameramobil >>>

Kilde: (TechRadar)

annonse