Til hovedinnhold

Civilization 6 kommer til iPhone

Eier du allerede iPad-versjonen får du den nye gratis.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Verdensherredømme-spillet Civilization 6 har lenge vært tilgjengelig til iPad, men i dag ble plattformutvalget utvidet også med iPhone.

Gratis om du eier iPad-versjonen

Den nye versjonen skal være bedre tilpasset den lille skjermen, og om du allerede eier iPad-versjonen vil du også få iPhone-utgaven gratis, siden det er snakk om en såkalt universal app.

Alle andre kan laste ned selve appen gratis, og spille 60 turer uten å betale noe mer. Vil du ha hele spillet må du i en kampanjeperiode ut med 259 kroner, mot over 600 kroner til vanlig. Utvidelsespakker med flere nasjoner å spille som koster mellom 55 og 99 kroner.

Det er utvilsomt mye penger å betale for et mobilspill, men så er også Civilization 6 et spill av typen du kan finne på å bruke hundrevis av timer på.

Du bør for øvrig sørge for å være i nærheten av et wifi-nett om du vil laste ned appen. Den veier nemlig inn på solide 3,4 gigabyte.

iPhone 7 eller nyere

Spillet er også ganske ressurskrevende, så iPhone-versjonen krever iPhone 7 eller nyere med minst iOS 11. Av iPader er iPad Air 2, iPad 2017 og alle iPad Pro-versjoner støttet.

Etter et par runder her i redaksjonen er inntrykket at grensesnittet fungerer fint selv på den lille skjermen, kontrollene er intuitive og grafikken flyter godt. Men helt fra start av er ventetiden mellom turer allerede på et par sekunder, så det kan nok bli en utfordring etter hvert som man kommer lenger ut i spillet og ventingen på turer blir enda mer omfattende.

iOS-versjonen inneholder for øvrig ikke utvidelsespakken Rise & Fall, men innholdet er ellers likt PC-versjonen. Spillet finnes også til Nintendo Switch.

annonse