Nyhet

Huawei ribbes: Droppes fra organisasjonene for SD-kort, wifi og minne

Bluetooth kan bli det neste.

Oppdatert: Etter bare én dag skal Huawei ha blitt tatt tilbake i organisasjonene.

Etter at amerikanske myndigheter nylig plasserte Huawei på listen over selskaper som ikke kan handle med amerikanske selskaper, valgte blant andre Google og Intel å droppe samarbeidet med den kinesiske giganten.

Nå har Huawei også mistet medlemskapene sine i både SD Association og Wi-Fi Alliance, organisasjonene som er ansvarlige for standardiseringen av henholdsvis SD-minnekort og wifi-nettverk.

Huawei har også frivillig valgt å suspendere medlemskapet i organisasjonen JEDEC, som setter standarder blant annet for RAM og annen type minne, skriver Nikkei Asian Review. Andre medlemmer her er blant andre Qualcomm, Samsung, Hynix, Toshiba, HP og Cisco.

Kan fortsatt bruke SD-kort

Huawei er riktignok bare midlertidig suspendert fra SD Association og Wi-Fi Alliance, og suspenderingen betyr heller ikke at selskapet ikke kan bruke SD-kort eller inkludere trådløst internett i sine produkter fremover.

Det betyr i stedet at Huawei ikke får ha noen innvirkning på hvordan disse teknologiene skal utvikles i tiden fremover, som åpenbart kan gjøre det vanskelig å forbli konkurransedyktige. De får heller ikke markedsføre seg med støtte for SD-kort som følger de offisielle standardene.

Huawei sier til Android Authority at SD-kort fortsatt vil fungere på telefonene deres. De ønsket ikke å kommentere hvorvidt fremtidige telefoner kan bli påvirket av utesperringen. Huawei er uansett i ferd med å bytte fra SD-kort til sine egenutviklede Nano Memory Card, som vi blant annet så i Mate 20 Pro og P30 Pro.

Kan utvikle sine egne standarder

– Det er overskuelig at kinesiske teknologiselskaper vil velge å ikke være medlem i teknologialliansene som ledes av USA i fremtiden, sier investeringssjef Jonah Cheng i J&J investment til Nikkei.

Han sier dessuten at han tror de japansk- eller europeiskledede alliansene vil være mer attraktive fremover, om ikke Kina velger å utvikle sine egne standarder.

Det ryktes også at Huawei kan bli utestengt også fra USA-baserte Bluetooth SIG, organisasjonen som utvikler standarder for Bluetooth. Det kan bli et større slag enn SD-kort og wifi.

annonse