Tek.no

Nyhet

Apple kjøper Intels modemvirksomhet - skal lage egne 5G-modem til iPhone

Apple
26 Juli 2019 07:16

Tirsdag denne uken skrev vi at Apple trolig var i ferd med å kjøpe opp Intels modemvirksomhet, og natt til fredag norsk tid kom bekreftelsen.

I en pressemelding skriver Apple at de kjøper opp mobildelen av Intels modemvirksomhet for én milliard dollar - omtrent 8,7 milliarder norske kroner.

Mobildelen av Intels modemsatsning skal ha stått for majoriteten av de ansatte, og Apple tar over 2200 ansatte i oppkjøpet.

Lager flere komponenter selv

Oppkjøpet signaliserer en tydelig 5G-satsning for Apple i tiden som kommer. Med egenproduserte modem i fremtiden vil Apple gjøre seg enda mer uavhengig av tredjepartsleverandører. De produserer allerede sine egne prosessorer og grafikkbrikker, i tillegg til en rekke andre komponenter på innsiden av iPhonene sine.

Intel vil fortsatt utvikle og produsere modem for andre produkter, slik som PC-er og selvkjørende biler.

Oppkjøpet må fortsatt gå en runde via USAs konkurransetilsyn, men det er regnet å bli gjennomført før utgangen av 2019.

Kan komme i 2024 tidligst

Dette betyr imidlertid ikke at du får se Apples egenproduserte modemer med det første – det skal etter sigende ta svært lang tid å utvikle nye brikkesett fra bunnen av. Dermed forventer ikke analytikere at Apple vil ha dette klart før tidligst i 2024.

Frem til da vil de fortsatt benytte seg av Qualcomm som leverandør. Det betyr at også iPhone-modellene Apple forventes å lansere i september vil ha slike på innsiden. De forventes imidlertid ikke å være 5G-klare; det skal ikke være på plass før 2020-modellene av iPhone.

annonse