Tek.no

Nyhet

Nå kommer det en haug med nye emojier

Både Google og Apple lanserer nye.

Finn Jarle Kvalheim
17 Juli 2019 13:31

Det er emojidagen i dag, og i den anledning hagler det med emoji-nytt fra både Google og Apple, som begge gjør nye varianter av de små bildene tilgjengelige. Enten du bruker iPhone eller Android-telefon må du vente til høsten før oppdateringen kommer med de nye emojiene.

Blant de nye bildene til glede og irritasjon i meldinger er et dovendyr og en flamingo – perfekte til å sende eventuelle late spradebasser du måtte ha i vennekretsen. Stinkdyret og orangutangen gjør også sitt inntog i de tusen mobiltastatur, og er kanskje mer egnet til dagen derpå.

Slik kan det se ut når du sender de nye emojiene fra Android Q.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Lost in translation?

Som vanlig har de to selskapene litt forskjellig tilnærming til emojiene, så det kan hende at det skaper litt forvirring når du sender et lykkelig stinkdyr med nesa i sky fra en Android-telefon til en kompis, som ender opp med å bare se et helt nøytralt stinkdyr på sin iPhone.

Sender du orangutangen fra en Android-telefon klør den seg i hodet. Sikkert en praktisk emoji for når det er ett eller annet du ikke skjønner. Men igjen går det ting tapt i oversettelsen til epletelefon; Apples orangutang sitter bare der.

Hvis du har en Android Q-telefon kan du til høsten sende det stolt spankulerende stinkdyret til venstre, men faren er til stede for at meldingen lander hos en iPhone-bruker som ser det mer sedate stinkdyret til høyre.

Flere mat-emojier

Når det kommer til flamingoer og dovendyr er imidlertid de to selskapene langt mer harmoniske i sine tolkninger. En oter er også blant de nye dyrene du kan sende avgårde, men der er det ikke åpenbart om det er noen tydelige forskjeller mellom de to selskapenes tolkninger.

For vaffelelskerne der ute er det endelig blitt mulig å sende vafler i meldinger med de nye oppdateringene, og falafelen er enda en matrett som tas inn i varmen.

Og med varmen menes også Unicode 12, som er den underliggende årsaken til at emojiene dukker opp både fra Apple og Google.

Har du fått en melding du ikke skjønner noe av kan Googles orangutang være mer givende enn Apples.

Mer inkluderende emojier

Ford har for(d)eslått en pickup-emoji til neste utgave av Unicode.

Blant de mer nyttige nyhetene i emojiutvalget er større fokus på inkluderende emojier. Det betyr at du kan sende kjønnsnøytrale emojier av for eksempel politipersoner, og emojier av par i alle regnbuens fargekombinasjoner og emojier som viser tilrettelegging - så som førerhunder og ører med høreapparat.

Googles nye emojier er en del av Android Q-oppdateringen, mens Apple bare sier at de nye emojiene kommer til høsten - høyst sannsynlig betyr det iOS 13-oppdateringen for deres del. Begge deler er nært forestående.

Oppdatert: Også Ford vil være med på moroa, og har varslet oss om at de har foreslått en pickup-emoji til neste utgave av Unicode. Så da vet vi det.

annonse

Les også