Tek.no

Nyhet

Nå ruller Tinder ut videochatting

Illustrasjonsbilde; ikke i forbindelse med Tinder.
Niklas Plikk, Tek.no
Torstein Norum Bugge
9 Juli 2020 11:58

Tinder er stadig en av det mest populære platformene for nettdating, og under coronapandemien har ikke slik dating blitt mindre populært. Snarere tvert om. Hittil har man imidlertid vært begrenset til ren tekst-chatting på platformen, men nå melder Engadget om at Tinder er i gang med å rulle ut – hold deg fast – videochatting.

Jepp, videochatting, akkurat som ryktene indikerte forrige gang vi skrev om dette. Ifølge Tinder har de undersøkt og funnet ut at over halvparten av brukerne deres allerede nå brukte videochatting via andre tjenester, og at denne trenden hadde vokst de siste månedene ettersom fysiske møter har vært umulig.

Tinder hevder også at førti prosent av unge brukere på platformen deres fortsatt ønsker å bruke videochatting etter at coronapandemien er over. Dette er bakgrunnen for at selskapet nå tester ut funksjonen «Face to Face» i blant annet USA, Brasil og Sør-Korea. Eller videochatting, som tjenesten helt enkelt er.

Medfører en risiko for brukerne

Ikke overraskende kan dette medføre visse utfordringer knyttet til personvern og risiko for at innhold av uønsket natur (les: nakenhet) sendes mellom brukerne. Og hvordan Tinder vil håndtere dette er så langt uvisst. Så langt vi har skjønt vil det være opp til hver enkelt bruker å rapportere inn uønskede hendelser eller forlate en samtale om det skulle bli ubehagelig.

Vi har kontaktet Tinder for å få mer detaljer om dette, og vil oppdatere saken om vi skulle få vite mer.

For at funksjonen skal fungere overhodet er begge parter nødt til å ha aktivert det på profilen sin, hvorpå du vil få muligheten til å videochatte. Når du aktiverer Face to Face vil du også måtte godta Tinders regelverk, som blant annet forbyr nakenhet, trakassering og vold.

Du vil også (selvsagt) kunne slå av funksjonaliteten igjen om du så skulle ønske.

Les også
Facebook Dating lansert. Går rett i strupen på Tinder
annonse

Les også