Nyhet

Google blokkerer Xiaomi etter sikkerhetstabbe

Ga tilgang til andres overvåkningsvideoer via selskapets smartskjerm.

Google har kuttet tilgangen til smartskjermen Nest Hub og Google Assistant for samtlige enheter fra kinesiske Xiaomi. Avgjørelsen kommer etter at en bruker demonstrerte at han kunne få tilgang til stillbilder fra andre brukeres overvåkningsvideoer. Alt han hadde gjort var å koble til sitt Xiaomi-kamera til Googles Nest Hub-smartskjerm.

– Vi er klar over feilen og er i kontakt med Xioami for å finne en løsning på problemet. Imens deaktiverer vi Xiaomis integrasjoner med enhetene våre, sier Google i en uttalelse til amerikanske medier.

Flere av bildene Reddit-brukeren Dio-V fikk opp på skjermen hadde feil ved seg, slik som dette, men det var tydelig tatt av andre kameraer enn hans eget.

Fikk opp bilder av barnekrybbe og fremmed veranda

Googles smartskjerm Nest Hub – tidligere kjent som Home Hub – er en smartskjerm som er ment å kunne fungere som en slags hjemmesentral som kan styre alle hjemmets smartdingser. Det inkluderer også produkter fra andre produsenter enn Google, slik som for eksempel Xiaomi og deres overvåkningskamera Mijia 1080p smart IP Security Camera.

Det var Reddit-brukeren Dio-V som la ut historien sin på nettforumet, hvor han fortalte at de fremmede bildene dukket opp på Nest Hub-skjermen hans da han forsøkte å få opp videostrømmen til sitt nye Mijia-kamera. Men i stedet for å få opp videostrømmen fra sitt eget kamera, fikk han opp stillbilder av et sovende barn i en krybbe, en fremmed veranda og en sovende mann i en stol.

Det er ikke sikkert hvor bildene kommer fra, men det er antatt at de kommer fra andre Google-tilkoblede enheter. The Verge skriver at Dio-V har blitt kontaktet av Google i etterkant av innlegget han la ut på Reddit.

Med tanke på at hele historien er basert på historien fra én person er det vanskelig å verifisere om feilen er reell og hvor stort omfanget faktisk er. Googles umiddelbare reaksjon, og at de kontaktet brukeren kort tid etter hendelsen, tyder i hvert fall på at det ikke er snakk om en forfalskning.

Les også
Google Home Hub / Nest Hub: Nest Hub holdes tilbake av den norske oppdateringen
annonse