Tek.no

Nyhet

Fords elbil skal hete Mustang Mach-E

Lanseres natt til mandag – og like etter i Oslo.

Ford varsler at navnet på den kommende elbilen blir Mustang Mach-E. Bilen lanseres natt til mandag norsk tid.
Ford
Stein Jarle Olsen
14 Nov 2019 12:51

Fords første elbil skal lanseres på bilmessen i Los Angeles natt til mandag klokken 03 norsk tid, og Ford varsler nå at navnet blir Ford Mustang Mach-E. Bilen vil også bære Mustang-logoen.

At navnet blir Mach-E har vært hintet om lenge, men at den også skal ha Mustang-logo kommer kanskje som en overraskelse.

Mach-E vil bære Mustang-logoen.
Ford

Solid rekkevidde

Fra før vet vi at bilen blir en SUV, og Ford har også varslet at den skal få solide 600 kilometers rekkevidde etter WLTP-standarden.

Denne er som kjent en god del snillere enn den amerikanske EPA-standarden, hvor Ford har snakket om et rekkeviddemål på 300 miles eller 483 kilometer.

Det bør bety et batteri i størrelsesordenen 90-100 kilowattimer, altså opp mot det samme som de største batteriene du får til Tesla Model S og X. Model X har til sammenlikning en EPA-rekkevidde på 328 miles, altså 528 kilometer.

Det er også anslått at bilen vil få to motorer og firhjulstrekk, og Ford-styreleder Bill Ford har sagt at den kommer til å «gå som helvete».

Det amerikanske hurtigladenettverket Electrify America slapp også en melding som antydet at bilen ville ha støtte for inntil 150 kilowatt hurtigladeeffekt, men denne ble senere trukket tilbake.

Les også
Volkswagen varsler elektrisk stasjonsvogn i ID-serien
Det eneste offisielle glimtet vi har fått av Mach-E er en video Ford publiserte av en heftig kamuflert utgave av bilen på vintertesting. Formen på bilen må imidlertid taes med en stor klype salt, spionbilder har for eksempel vist et betydelig lavere og mer sporty bakparti.
Ford

Raskt til Norge

Bilen vises altså natt til mandag i Los Angeles, men bare noen timer etterpå kan norske interessenter få sitt første glimt av Mach-E. Ford Norge har nemlig invitert til et arrangement på Tjuvholmen i Oslo, hvor alle som har skrevet seg opp på interessentlisten for bilen er invitert.

Administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Norge skriver i en pressemelding at de forventer flere tusen interessenter. Europeisk presse er også invitert, deriblant Tek.no.

Som for en del andre elbiler vil Mustang Mach-E først komme i en såkalt First Edition med predefinert utstyrsliste. Forhåndsbestillingen vil åpne samme dag som bilen lanseres, altså mandag 18. november.

– Med den fantastiske rekkevidden, plass som i en familiebil og priser som gjør den tilgjengelig for folk flest, er Ford Mustang Mach-E helt unik. Med tanke på interessen vi har hatt for en bil som ennå ikke er vist frem, har tydeligvis mange fått med seg dette. Nå gleder vi oss til snart å kunne dele mye mer informasjon om denne helelektriske SUV-en, sier Berg.

Les også
Seat-leasing ble utsolgt på ett døgn

Kan bli rimelig

Prismessig har det vært snakket om en startpris rundt 40.000 dollar i USA, men det spørs vel om du får 600 kilometer rekkevidde til den prisen, skulle den vise seg å være riktig.

Flere andre bilprodusenter har også vist seg å prise bilene sine ganske aggressivt i Norge. En indikasjon får vi garantert på mandag.

annonse

Les også