Tek.no

Nyhet

Fitbit lanserer ny generasjon Charge

Og den får en etterlengtet funksjon.

Bonfire Labs
31 Mar 2020 15:00

Fitbit lanserer nå en fjerde generasjon av aktivitetsarmbåndet Charge. Ikke overraskende er navnet Fitbit Charge 4, og det nye båndet byr på en rekke oppgraderinger. Den største nyheten er trolig innebygget GPS.

Fitbit pusher også hardere på deres betalabonnement - FitBit Premium - som de nå gir 90 dager gratis prøvetid til for alle som har et armbånd eller klokke fra selskapet. Med denne tjenesten kan du få tips og råd til trening som kan komme godt med i disse pandemitider.

Fitbit

Endelig innebygd GPS

Charge-serien er den aller mest populære blant de ulike modellene til Fitbit, og Charge 4 har mange fellestrekk med sin forgjenger hva gjelder utseende. Du kan blant annet bruke de samme lenkene og reimene fra Charge 3 på den nye modellen. I tillegg virker formfaktoren og skjermen være den samme.

Den største nyheten med Charge 4 vil nok for mange være innebygget GPS. Det betyr at du ikke lenger må ha med deg mobilen for å løpe en tur og få opp ruten du løp på kartet i etterkant.

Velger du å bruke GPS-en mye, vil armbåndet ha nok batteri til å holde funksjonen gående i opptil fem timer i strekk. Uten GPS aktivert vil armbåndet ellers holde omtrent en uke før det må lades.

Sammen med GPS får du også støtte for Spotify, slik at du kan ha musikk på ørene fra armbåndet mens du trener.

Overvåker «pulssoner» gjennom dagen

Sammen med GPS introduseres også Active Zone Minutes. Dette er en funksjon som hjelper deg å se hvilke pulssoner du er innom i løpet av dagen. Her deles det opp i tre ulike soner.

Verdens helseorganisasjon og Helsedirektoratet anbefaler at vi alle skal få minst 150 minutter med moderat aktivitet, eller 75 minutter med høy aktivitet, i løpet av en uke.

Active Zone Minutes tar utgangspunkt i denne anbefalingen, og vil altså hjelpe deg med å holde øye med utviklingen på ukebasis. Den nederste sonen vil tilsvare 1:1 minutter av målet på 150 minutter, mens de høyere sonene gir 1:2. Altså vil du nå målet dobbelt så raskt hvis du driver med aktiviteter som gir utslag i de høyere sonene.

Kombinerer data til et varmekart

Noe av det som virker interessant med disse funksjonene, er at de kan slås sammen slik at du får et varmekart (heat map) i appen når du har vært ute og løpt. Med andre ord kan du se på kartet hvor du tok deg ut mer enn andre steder, ved at løypa du tok merkes i ulike farger i appen.

Rødt vil si at du virkelig tok i, mens gult og videre ned mot grønt vil bety at du tok det mer rolig.

Fitbit Charge 4 kommer i flere ulike farger.
Fitbit

På denne måten kan du motiveres til å yte litt ekstra nesten gang du skal ut å jogge den samme runden på nytt.

Utover dette så vil Charge 4 være vanntett slik at du kan for eksempel svømme og bade med det. Og du vil få tilgang til Fitbit Pay, slik at du kan betale direkte med armbåndet.

Modellen er ventet å være i butikken 20. April, og prisen ligger på 1699 kroner for den vanlige modellen, mens en spesialutgave vil koste 1899 kroner. Spesialutgaven vil leveres med to ulike reimer.

annonse

Les også