Tek.no

Nyhet

Nå kommer 12 megapikselmobilene

14 Nov 2008 14:28

Om du ikke er glad i megapikselracet på mobilfronten, har Sony dårlige nyheter til deg. Nå har de nemlig utviklet en bildebrikke på 12 megapiksler til mobiltelefoner.

Dermed får vi snart se mobiltelefoner med like høy kameraoppløsning som speilreflekskameraer som for eksempel Canon Eos 450D. Bildekvaliteten vil dog neppe være den samme. Sonys nye brikke, som har fått navnet IMX060PQ, er nemlig veldig mye mindre enn bildebrikken på Canon-kameraet.

Knøttliten brikke

Sammenligningen er kanskje urettferdig, siden Canon-kameraet er et speilreflekskamera, men bildet til høyre viser forholdet mellom Sonys nye 12 megapikslerbrikke og Canons 12 megapikslerbrikke i fysisk størrelse.

Les også: Hva er best, 6 eller 12 megapiksler »

Den nye bildebrikken gjøres tilgjengelig for mobilprodusenter mars neste år. Dermed er det trolig at vi får se de første mobiltelefonene med denne løsningen etter neste sommer en gang.

Samtidig introduserer Sony en ny linsemodul som inkluderer linse og autofokus. Denne er ifølge Sony den minste på markedet. Denne blir tilgjengelig i september 2009.

I samme slengen introduserer Sony også nye 5.1 og en 8,1 megapikslers bildebrikker. Disse blir tilgjengelige for mobilprodusenter i henholdsvis mars 2009 og november 2008.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Her er vinnerbildet
Les også
Endelig slutt på ventingen
Les også
– Ikke ta bilder av barna med mobilen!
Les også
Retrofil: De første kameramobilene
annonse