Tek.no

Nyhet

Trøbbel i sikte for Adobe

18 Aug 2010 15:14

Da Apple og Adobe, tidligere i år, kranglet som verst sa eplesjef Steve Jobs at de heller ønsket å støtte den åpne standarden HTML5, som i seg har støtte for aktivt innhold og videofremvisning på nett.

Det gigantiske videonettstedet Youtube har allerede åpnet for at brukere kan velge å se film ved hjelp av HTML5, fremfor den vanlige Flash-spilleren fra Adobe. Nå følger enda en aktør etter.

Vimeo velger riktig video for dingsene

Vimeo er kanskje en liten aktør når man sammenlikner med Youtube, men det dreier seg likevel om et ganske stort videonettsted. Spilleren som nå er lansert finner automatisk ut hva slags type dings man forsøker å se video med, og velger riktig visning for hver dings.

Dermed vil man på en dings uten støtte for Flash, i stedet kunne få servert video i HTML5, en standard som støttes av Apples produkter og Android-versjonene fra og med Android 2.0.

Selv om Google har gjort et poeng av at de samarbeider med Adobe, er det likevel verdt å tenke på at folk med Android-telefoner etter hvert sitter med ganske mange forskjellige versjoner installert på telefonene sine.

Kan bli en vanskelig konkurrent

Dermed kan dette bety at Adobes Flash for mobile plattformer er i ferd med å bli tatt igjen av en åpen standard som kun krever en nettleser, uten å trenge tillegg. Dette allerede før Flash har fått skikkelig fotfeste i mobilverdenen.

De fleste nettlesere for Windows, OS X og Linux er på vei til å få, eller har allerede støtte for HTML5. Dermed vil det bli interessant å se hvor fort adopsjonen av denne nye standarden går, og i hva slags tempo bruken lekker over til skrivebordsbrukerne. Det kan bety trøbbel for Adobe som tidligere ikke hadde andre konkurrenter enn Microsofts Silverlight.

Les også:Flash 10.1 støtter syv plattformer

(Kilde: phandroid.com

Les også
Flash 10.1 støtter syv plattformer
Les også
Se på denne kameramobilen!
Les også
Nå kan du snart se Flash på Iphone
annonse

Les også