Til hovedinnhold

Microsoft dømt til å stoppe salg av Word

Et canadisk selskap saksøkte for to år siden Microsoft for å ha brukt et dokumentsystem som ble patentert i 1998 – et system som skiller mellom struktur og innhold i et dokument.

Nå har dommen falt, og Microsoft er dømt til å stoppe salget av det populære tekstbehandlingsprogrammet Word, i hvert fall i sin nåværende form.

Microsoft er dømt til å betale 200 millioner USD. I tillegg må Microsoft betale 40 millioner USD fordi selskapet bevisst skal å brukt teknologi som er beskrevet i det aktuelle patentet, pluss 37 millioner USD for forhåndsdømming. Programvaregiganten har fått frist på 60 dager til å svare, og i mellomtida får ikke selskapet lov til å teste eller markedsføre Word-produkter som bruker XML-funksjoner.

Saken dreier seg om et forbud mot å selge eller importere ethvert Microsoft Word-produkt som kan brukes til å åpne filer av typen .XML, .DOCX eller DOCM (XML filer) til USA. Det er XML-funksjonen i Word 2003, Word 2007 som ifølge dommen strider mot patentet til det canadiske selskapet.

Microsoft har uttalt at de har tenkt å anke dommen.

(Kilde: Cnet)

Mer om
annonse