Nyhet

Microsoft dømt til å stoppe salg av Word

Et canadisk selskap saksøkte for to år siden Microsoft for å ha brukt et dokumentsystem som ble patentert i 1998 – et system som skiller mellom struktur og innhold i et dokument.

Nå har dommen falt, og Microsoft er dømt til å stoppe salget av det populære tekstbehandlingsprogrammet Word, i hvert fall i sin nåværende form.

Microsoft er dømt til å betale 200 millioner USD. I tillegg må Microsoft betale 40 millioner USD fordi selskapet bevisst skal å brukt teknologi som er beskrevet i det aktuelle patentet, pluss 37 millioner USD for forhåndsdømming. Programvaregiganten har fått frist på 60 dager til å svare, og i mellomtida får ikke selskapet lov til å teste eller markedsføre Word-produkter som bruker XML-funksjoner.

Saken dreier seg om et forbud mot å selge eller importere ethvert Microsoft Word-produkt som kan brukes til å åpne filer av typen .XML, .DOCX eller DOCM (XML filer) til USA. Det er XML-funksjonen i Word 2003, Word 2007 som ifølge dommen strider mot patentet til det canadiske selskapet.

Microsoft har uttalt at de har tenkt å anke dommen.

(Kilde: Cnet)

Les også
"Kritisk" oppdatering for MS Office
Les også
Microsoft tapte ankesak
Les også
Microsoft og Yahoo nærmere avtale
Les også
Samler seg mot Microsoft
Les også
Opera krever mer av Microsoft
Les også
Microsoft sier opp 5000
annonse