Til hovedinnhold

Alt om Motorola Droid

Motorola har lenge slitt med tap av markedsandeler, og satser nå på Android-telefoner i håp om å komme seg på beina igjen. Selskapet har lansert Cliq, og den neste Android-telefonen er Droid. Denne er ennå ikke offisielt lansert, men nettstedet boygeniusreport.com har allerede et eksemplar i hende som de har sett nærmere på. 

Siden telefonen ennå ikke er lansert, kan det komme forandringer i den endelige versjonen. Det sies at den skal lanseres i løpet av de neste ukene, og at den da vil være den mest avanserte Android-telefonen på markedet så langt.

Android 2.0 i bunnen

Motorola Droid er en av få Android-mobiler med qwerty-tastatur. Dette er det nok mange som liker - det finnes både MSN- og IRC-klienter til Android. I bunnen finner du Android 2.0, altså den nyeste versjonen. Les mer om Android 2.0 her

Boygeniusreport.com skryter av kvalitetsfølelsen. Telefonen er stort sett utformet med metall, og nettstedet skriver at den veier mye men gir en kvalitetsfølelse som er sjelden å finne i dagens mobiltelefoner.

3,7 tommers trykkskjerm

Skjermen i Droid er hele 3,7 tommer stor, og er en kapasitiv trykkskjerm. Det betyr at den reagerer på kapasitansen i fingeren din, noe som erfaringsmessig gir bedre respons enn resistive trykkskjermer. Oppløsningen er 854 x 480 piksler, slik at skjermbildet bør være skarpt selv om skjermen er stor.

Prosessoren skal være fra Texas Instruments, av typen OMAP3430. Det vil si at den har en klokkefrekvens på 550 MHz. I tillegg er det en separat grafikkprosessor med 256 MB RAM. Akselerometer, magnetometer (måler magnetfelt for eksempel fra elektrisitet) og proximity-sensor (oppdager objekter i nærheten) er på plass. Uvisst hva disse vil brukes til.

Kameraet knipser i fem megapikslers oppløsning med dobbel LED-basert blits. Wi-fi og GPS er selvfølgelig på plass, og musikken hører du på gjennom en 3,5 millimeters minijack-utgang. 

CDMA-telefon

Det finnes dessverre et stort men. Droid bruker teknologien CDMA Rev. A. Det vil si at denne maskinvaren må erstattes med maskinvare for GSM dersom telefonen skal lanseres for eksempel i Europa. Om dette er Motorolas intensjoner er uvisst.

Du kan lese hele sniktitten på Droid på boygeniusreport.com

(Kilde: boygeniusreport.com)

annonse