Til hovedinnhold

– Apple på Iphone-smell før jul

Simen Willgohs / Amobil

Ingen av mobilprodusentene klarer å styre klar av de økonomiske krisetidene, heller ikke Apple. I følge en rapport fra Friedman Billings Ramsey-analytiker Craig Berger vil selskapet kutte produksjonen av Iphone 3G med hele 40 prosent i fjerde kvartal i år, i forhold til tredje kvartal.

Planla å kutte med 10 prosent

Opprinnelig hadde Apple, ifølge Berger, planer om å kutte produksjonen med 10 prosent for hvert kvartal fremover, som følge av at Iphone 3G har stabilisert seg i markedet og etterspørselen sank. Når Berger nå spår langt mer dramatiske kutt er det ifølge analytikeren "et negativt signal om global etterspørsel".

Berger skriver videre at kuttet tyder på at også forbrukere med tykk lommebok rammes hardt av det økonomiske uføret, og at det også tyder på at de økonomiske nedgangstidene vil ramme alle markeder.

– Ikke så dramatisk

Ifølge nettstedet Silicon Valley Insider behøver ikke kuttet være så dramatisk som det høres ut. Selv om Apple kutter produksjonen, betyr ikke det at salget for fjerde kvartal vil være katastrofalt mye dårligere enn kvartalet før. At det er julehøytid burde for eksempel bidra til å øke salget.

Det er også grunn til å tro at Apple har usolgte reserver av telefoner fra forrige kvartal som selskapet ønsker å selge ut før de lager flere. Det i sammenheng med økonomiske nedgangstider gir god grunn til å kutte i produksjonen. Apple solgte i tredje kvartal 6,9 millioner telefoner, hvorav to millioner skal ha vært klar allerede før lanseringen 11. juli.

(Kilder: Engadget, Silicon Valley Insider)

annonse