Nyhet

Cool Ideas

Sarah Witt er, til tross for hennes oppførsel, kanskje en ganske intelligent person.

Bickford Schmeckler er en nerd av første klasse og en ensom student på høyskolen. Han dedikerer all sin tid til en notatbok, hvor han skriver ned sine filosofiske teorier og ideer. En natt er det fest i overetasjen og boken blir stjålet av den vakre Sarah Witt, som mildt sagt er fascinert av hans kule idèer. Ettersom dette er Shmecklers livsverk, er det jo en naturlig ting at han blir oppskaket, og snart begynner han en desperat leting etter boken.

Hjerneorgasmer

I mellomtiden fallen boken i hendene på eierne til en tegneserieforretning, som straks forelsker seg i den og bokstavelig talt får hjerneorgasme av ideene. Det tar ikke lang tid før de begynner å distribuere boken, samt en rekke medfølgende handelsvarer. Da tar det heller ikke lang tid før Schmeckler finner ut hvor boken befinner seg og dermed krever den tilbake. Men selv om han nok en gang er gjenforent med boken sin, så er han ikke lykkelig. Kan det være noe som mangler i hans kule ideer?

På coveret til filmen står det tydelig "Av produsentene til American Pie" og det hele fremstilles som en helsprø high school-komedie. Dessverre vil du fort forstå at dette ikke er særlig morsomt. Filmen har tatt seg vann over hodet når den beveger seg inn på filosofi og dypere tanker, noe den egentlig drukner i. Dette området dominerer filmen, til tross for at det ikke er noe som kler den. Som et resultat, så blir det lite humor, og vitsene er som oftest tørre saker.

Hvilke idèer?

Dette er en film som helt klart prøver å være smart med alle sine idèer og teorier, som du i realiteten får vite fint lite om. Du får bare enkelte ganger høre at personer leser høyt fra boken, og da får du som regel bare høre små biter som ikke gir mening i seg selv. Sannheten er vel at skaperne av filmen egentlig har svært lite peiling på slik filosofi, noe som kommer godt frem.

Spaceman er den eneste karakteren som klarer å vekke litt følelser.

Det eneste lille lyspunktet som er å finne i denne filmen, er rollefiguren Spaceman, spilt av Matthew Lillard. Han er en boms ved skolen som ikke har noe hjem, og som må samle flasker og tigge etter penger. Han er den eneste som stikker seg litt ut blant de andre, som er stereotypiske, tørre og to-dimensjonale. Spaceman klarer til tider å vekke noen følelser. Du begynner å synes synd på ham og får litt lyst å hjelpe ham. Dessverre virker det til tider som filmen glemmer stakkaren helt ut.

Ekstramateriale

Kort sagt, så er det ikke så mye ekstramateriale å oppdrive på denne utgivelsen. Bortsett fra menyen og noen trailere, så finnes det ingenting. Selv om filmen er basert på en bok full av kule ideer, så ser ikke skaperne ut til å ville dele noen av disse tankene med oss.

Konklusjon

"Cool Ideas" blir fremstilt som en sprø high school-komedie, men er i realiteten svært lite morsom. Den prøver å være smart og beveger seg inn på områder som så absolutt ikke kler den. Hele den filosofiske delen overskygger all humoren, som blir etterlatt tørr og kjedelig. Det hele blir bare en stor suppe uten mål og mening.

annonse