Nyhet

Tjener penger på strålings-propaganda

Norges Miljøvernforbund advarer blant annet mot disse to.

Norsk miljøvernforbund har lenge advart mot farene ved elektromagnetisk stråling fra for eksemepl WiFi-nett og mobiltelefoner. Nå viser det seg at en person i forbundet har en uheldig dobbeltrolle, skriver VG Nett.

Sissel Halmøy, fagleder i Norges miljøvernforbund, driver og eier firmaet Softworks AS. Dette firmaet måler og kartlegger elektromagnetisk stråling i bolighus. For dette tar de 1800 kroner timen for privatpersoner, og 1000 kroner timen for bedrifter.

- Strålegrenser beskytter ikke helsen vår

Samtidig har Halmøy som ansatt i forbundet vært ute og advart om at stråling kan være livsfarlig. Ifølge VG har hun uttalt at "strålevernet har ingen grenseverdier som beskytter helsa vår, kun en grenseverdi for arbeidsmiljøet slik at montørene ikke "kokes" på jobben som kjøtt i en mikrobølgeovn".

-3G-telefoni benytter en frekvens som er veldig nær opp til mikrobølgeovnens frekvens, sier Halmøy til NTB.

- Tatt med buksene nede

Per Morten Hoff, generalsektretær i IKT-Norge er kritisk til sammenblandingen av rollene. Han mener at Norges Miljøvernforbund er tatt med buksene nede.

- Jeg synes det er flott at folk stiller spørsmål. Derimot blir det feil å rope ulv når alle andre faginstanser, WHO inkludert, sier at stråling innen de verdier som er satt i dag ikke medfører helsefare, sier Hoff til NTB.

Lederen i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv, sier til NTB at han har vært klar over at Halmøy har drevet firmaet ved siden av. Han forklarer at det ikke er noen andre enn Halmøy som har kompetanse og utstyr til å gjøre målinger av stråling.

Til neste år kommer Norges Miljøvernforbund til å lære opp uavhengige folk til å gjøre målinger. Halmøy hevder overfor NTB at hennes firma har liten omsetning.

(Kilder: VG.no)

Les også
Sony Ericsson får Greenpeace-kjeft
Les også
– Slik tenker en fanboy
Les også
Truer Apple med miljøsøksmål
Les også
- Mobilen kan stoppe hjertet ditt
Les også
Er du epost-junkie?
Les også
Apple forblir miljøsvin
Les også
Livsfarlig med håndfri
annonse