Tek.no

Nyhet

Sony Ericsson pusser opp musikkbutikken

Sony Ericsson
Simen J Willgohs
30 Jan 2008 20:00

Sony Ericssons Playnow-tjeneste er en godt bevart hemmelighet for de fleste mobilbrukere. Om du har lurt på hva det lille, grønne play-ikonet på Sony Ericsson-telefonen din gjør, så vil det fra nå av gi deg muligheten til å velge og vrake mellom 5 millioner forskjellige musikklåter i tillegg til spill, temaer, bakgrunnsbilder og enkle ringetoner.

Starter musikkbutikk

Lanseringen av den oppgraderte Playnow-tjenesten skjedde på musikkonferansen MIDEM i Cannes i Frankrike. Lanseringen innebærer avtale med 10 større plateselskaper, 5 millioner nye sanger, en helt ny nettside for Playnow samt Playnow Uncut, som er en videreføring av M-Buzz. Med andre ord, Sony Ericsson starter musikkbutikk.

Her finner du den nye Playnow-nettsiden >>

Anders Runevad, Executive Vice President Sony Ericsson. (Foto: Sony Ericsson)

Playnow Uncut er ment å gi sjanse til musikere uten platekontrakt slik at de kan prøve seg innenfor Playnow med musikken sin. På de nye nettsidene til Playnow Arena vil Sony Ericsson presentere sanger, videoer og intervjuer fra utvalgte artister. De mest populære låtene vil så kunne lastes ned direkte til Sony Ericsson-telefoner via Playnow, som vil kunne åpne mulighetene for amatører til å tjene på musikken sin.

Her finner du den nye Playnow Uncut >>

Playnow Arena vil også integreres med TrackID, som er blitt en svært populær tjeneste på Sony Ericssons telefoner. TrackID lar deg finne navn på sanger og artister ved hjelp av identifisering av lydklipp. Fra nå vil du kunne sjekke dette også direkte på Playnow-arena, hvor du så kan kjøpe sangen til både mobiltelefon og datamaskin fra Playnow.

Mye DRM-fritt

Ved at Sony Ericsson tilbyr sanger og låter i helformat betyr at Playnow kan brukes som musikkbutikk, for både mobiltelefon og datamaskin. Selskapet hevder at det meste av innholdet er DRM-fritt, eller på norsk; fri for kopibeskyttelse. Selskapene som kommer til å levere musikk er Sony BMG, Warner Music Group, EMI, The Orchard, IODA, The PocketGroup, Hungama, X5 Music, Bonnier Amigo og VidZone.

– Vi er stolte av å flagge avtaler med plateselskaper av denne kaliberen, sier Executive Vice President, Anders Runevad i Sony Ericsson.

I tillegg vil Sony Ericsson intensivere satsningen på mobilspill i Playnow, og legger ut 250 nye spill. Spillene kommer fra EA Games, Gameloft, THQ, Glu, Digital Chocolate og I-Play.

Først til Norge

Playnow Arena vil først lanseres i Skandinavia, nærmere bestemt Norge, Danmark og Finland i mai i år. Deretter følger Europa og resten av verden. Sony Ericsson regner med at Playnow Arena vil være aktiv i nærmere 30 land mot slutten av 2008.

(Kilder: Sony Ericsson, pressemelding)

Les også
Kjøp musikk fra Sony Ericsson
Les også
Sony Ericsson gjør det skarpt
Les også
Ti spådommer for 2008
Les også
Kjøp musikk med TrackID
annonse

Les også