Til hovedinnhold

Asus nett-PC med Moblin i oktober?

I mai måned ble Moblin 2.0 betaklar. Moblin er et prosjekt, startet av Intel og utviklet som fri programvare, som skal sørge for en helt ny opplevelse på nett-PC-er. Prosjektet er et applikasjonslag, eller grafisk brukergrensesnitt om man vil, som kjører på toppen av en rekke GNU/Linux-distroer og er lagd med tanke på små maskiner med liten skjerm og begrensede ressurser, nettopp det en nett-PC er. Moblin er særlig rettet mot nettsurfing, nettjenester og sosiale medier, og integrerer både chat og flere sosiale medier direkte på skrivebordet.

Vi rapporterte for en stund tilbake at Acer annonserte nett-PC-er med Moblin, samtidig som en rekke andre produsenter, deriblant Asus, viste frem sine tanker rundt Moblin.

Nå har nettstedet netbooknews.de rapportert at Asus i oktober ikke bare skal levere nett-PC-er med Android men også skal levere Eee PC med forhåndinstallert Moblin. Nettstedet siterer en ikke-oppgitt kilde, og ryktet er ikke bekreftet fra Asus sin side. Om det er snakk om en enkelt modell eller om hele produktlinjen skal kunne leveres med Moblin er heller ikke oppgitt.

Nettstedet rapporterer samtidig at Asus jobber tett med utviklingsteamet som jobber med Google Chrome OS.

Dette er altså det siste i en lang rekke signal som tyder på at nett-PC-en snart vil være noe helt annet enn en billig, men ikke særlig bra, erstatning for bærbare, et fenomen som i stor grad skyldes Microsofts store andel av nett-PC-markedet. Vi har sett en rekke aktører og produsenter tenke nytt når det gjelder nett-PC-en som plattform. Nokia og Intel har inngått mobil-Linux-samarbeid og det jobbes med en rekke nye spennende operativsystem og applikasjonslag på platformen: Moblin, Symbian, Chrome OS og Android.

Alt tyder altså på at nett-PC-platformen ikke vil bli til å kjenne igjen om et års tid, samtidig som en ting er sikkert: Nett-PC-en går en svært spennende framtid i møte.

(Kilde: netbooknews.de)

annonse