Til hovedinnhold

Neonode nær konkurs

Neonode

Det svenske selskapet Neonode, som står bak telefonen med samme navn, er på konkursens rand. Svakt salg og problemer med kvaliteten på telefonene har gitt kjempeunderskudd, og kassen er snart tom. Dermed kan nok en mobilprodusent være historie.

Får ikke solgt telefoner

Problemet til Neonode skal være at kunder som har kjøpt telefonen klager på problemer med denne og har krevd kjøpet annullert. Det, sammen med svakt salg, har resultert i at selskapet totalt har solgt kun 20 000 telefoner, mens det ligger hele 30 000 usolgte telefoner på lager.

Selskapet har ifølge Mobil.se levert inn forslag til refinansieringsplan til tingretten i Stockholm. Der lover selskapet å få 20 millioner svenske kroner i nye midler fra eierne mot at alle betalingsfordringer mot selskapet stoppes i en periode på tre til seks måneder. Etter dette skal planen opp på nytt og eventuelle kreditorerer få en bit av selskapet som betaling.

Store underskudd

Selskapet har ifølge egne tall gått med 106 millioner svenske kroner i underskudd så langt i år. Fra i fjor kunne selskapet allerede notere seg et underskudd på 59 millioner svenske kroner, mot en inntjening på knappe 20 millioner svenske kroner.

Neonodes nåværende modell, Neonode N2 har fått mye kritikk for å være teknologisk svak for prisen. Dette har heller ikke bedret seg siden de andre store produsentene har satset hardt på trykkskjermstelefoner i det siste, og dermed revet grunnlaget vekk for nisjen til Neonode.

Les også: Vår test av Neonode N2 »

(Kilder: Mobil.se)

annonse