Nyhet

Intel vil vise ny prosessorarkitektur

Når Intel Developer Forum starter om et par uker kommer selskapet til å løfte sløret av en ny prosessorarkitektur som skal danne grunnlaget for nye plattformer til neste år.

Et aktuelt kodenavn i denne sammenhengen er "Cloverton". Ifølge The Inquirer har denne prosessoren fire kjerner med effektive 1066 MHz FSB og vil bli lansert mot slutten av 2006.

Andre kodenavn som trolig vil bli diskutert er Napa, Merom, Woodcrest og Conroe - forhåpentligvis med testversjoner av de to førstnevnte.

Merom lanseres trolig i midten av neste år på 65 nm-teknikk og blir en oppfølger til Yonah. Conroe er en desktop-versjon som kommer noe senere.

Tendensen ser ut til å være at man tar notebook-segmentet som eksempel for kommende prosessorer både i desktop- og serversegmentet.

I løpet av Intel Developer Forum vil det forhåpentligvis også bli klarlagt en del strategi vedrørende Xeon og multikjerneteknologi. De originale planene var at disse lanseres 1. kvartal 2006. Ifølge eWeek kan det være visse endringer på gang som vil få følger for lanseringsdatoen.

(Kilde: eWeek, The Register)

Les også
Xeon "Dunnington" i 2008
Les også
Enkelkjerne Yonah på programmet
Les også
Utfordrer Intel til duell
Les også
Intel røper Yonah-detaljer
Les også
Dropper Napa-brikkesett
Les også
Vil utnytte multikjerneteknologi
Les også
Mobile dobbelkjerner: Taylor vs. Yonah
Les også
Virtualisering og bedre grafikk i Napa
Les også
Yonah får "Smart Cache" og Hyper-Threading
annonse