Tek.no

Nyhet

Microsoft med PDF-konkurrent

27 Apr 2005 08:31Først publisert 27 Apr 2005 08:20
annonse

Annonseringen kom under WinHEC 2005-konferansen i Seattle, og det virker som om Microsoft nå har tenkt å ta opp kampen med Adobe når det gjelder dokumentformater. Metro er XML-basert, og spesifikasjonen for kjernen i dokumentformatet er allerede nå tilgjengelig fra Microsofts nettsider.

Metro kommer til å ha svært mange av de samme egenskapene som Adobe Acrobat har. Det vil finnes programvare for fremvisning av Metro-filer integrert i Longhorn. Det vil også finnes en "skriv ut til fil"-funksjon, som lar deg opprette Metro-filer fra et hvilket som helst Windows-program som kan skrive ut. Microsoft jobber også sammen med skriverprodusenter for å få dem til å støtte Metro-formatet direkte, på samme måte som PostScript.

Selv om Microsoft hevder at formatet er åpent, er ikke alle enige. En av skeptikerne er Joe Wilcox, senioranalytiker hos Jupiter Research; "Microsofts partnere, og spesielt konkurrenter, bør ikke feiltolke 'åpent', som jeg mener Microsoft har brukt alt for liberalt. Som Microsofts egen tilnærmelse til Office-skjemaer beviser, å bruke XML som basis gjør ikke formatet åpent," sa Wilcox til Betanews.

Kilde: BetaNews

Les også
Windows får ferdsskriver
Les også
Longhorn med begrenset Palladium
Les også
Linux-støtte i Virtual Server
annonse

Les også