Mobilsnakk gir varme hjerneceller

Som et nytt bidrag til debatten om mobilbruk og helsefare, har forskere i Aalborg i Danmark nå konkludert med at mobilbruk faktisk har en innvirkning på hjernen din.

I sine tester brukte forskerne to testpersoner, som alle hadde god helse. De ti ble så bedt om å bruke mobiltelefonen, mens forskerne målte personenes energi og varmeomsetning i hjernen, skriver Mobilsiden.dk.

Resultatet av testene var at energi- og varmeomsetningen i hjernen stiger med 10 prosent mens du snakker i mobiltelefonen. Men om dette er direkte farlig, kunne ikke forskerne si noe om.

De advarer likevel om at overopphetede hjerneceller over tid kan føre til overbelastning for hjernen.

Hjernen er ikke den eneste kroppsdelen som i følge mange forskere lider når dui er i nærheten av en mobiltelefon. I august i fjor konkluderte den japanske legen Hajime Kimata med at mobiltelefoner er skyld i både kløe og utslett i huden, samt høysnue og astma. Les mer om dette i saken "Kan skade huden".

På den annen side, har noen igjen hevdet at litt mobilbruk bare er godt for helsa.

Er du en av de som blir bekymret for hjernecellene når du snakker i mobiltelefonen? Less EMF er en av mange butikker som spesialiserer seg på klær som skal beskytte mot elektromagnetisk stråling. Du kan lese mer om Less EMF i saken "Klær mot stråling".

Også her i Norge er det mulig å gå kjøpt utstyr som skal beskytte mot stråling. Nettstedet Tryggmobil.no selger både mobilveske, håndfrisett og dokkingstasjon som skal hindre eller minske strålingsmengden. Her finner du også mye informasjon om stråling fra mobiltelefoner.

Nettstedet selger også mobiltelefoner med lave strålingsverdier, som LGs Chocolate-telefon og KG245. Men vil du kjøpe deg noen av disse telefonene, bør du merke deg at du kan spare en god slump på å titte innom prisguiden vår først.

(Kilder: Mobilsiden.dk, Tryggmobil.no)

Les også
Mobilen din er skitnere enn doen
Les også
Mobilen gir ikke hjernesvulst
Les også
- Skaper flere autister
Les også
- Mobilbruk kan bedre helsen
annonse