Nyhet

Tele2 flytter til Netcom

Den virtuelle operatøren Tele2 bytter beite. I går annonserte selskapet, som siden oppstarten i 1998 har leid kapasitet hos Telenor, nå har tegnet en nettavtale med TeliaSonera om å leie kapasitet i Netcoms nett.

Flytter snart
Avtalen med Telenor går ut i mars i 2008. Men allerede om kort tid vil Tele2 begynne å flytte de første kundene over til Netcoms nett. Administrerende direktør i Tele2, Haakon Dyrnes, understreker at kundene vil bli grundig informert om flyttingen før den skjer.

I følge Dyrnes skyldes flyttingen hovedsalig at Netcom er i stand til å gi Tele2 bedre priser for leie av nettkapasitet enn Telenor.

I dag har Tele2 rundt 400 000 kunder, noe som betyr et stort tap for Telenor.

- Tele2 har vært en betydelig kunde i lang tid, og vi har nå vært igjennom en reforhandling av kontrakten med selskapet. Dessverre tapte vi for TeliaSonera denne gangen, sier Telenors kommunikasjonsdiretør for Norden, Pål Kvalheim, til Amobil.

I følge analytikere nettstedet E24 har snakket med, anslås tapet for Telenor å være på rundt 500 millioner. Dette er omtrent den samme verdien TeliaSonera anser den nye avtalen for å ha.

Kan få eget nett
I tillegg til at Tele2 skal leie kapasitet i Netcoms nett, har operatøren også mulighet til å bygge sitt eget mobilnett. Avtalen med Netcom gir nemlig Tele2 muligheten til å bygge et eget mobilnett i deler av landet, for så å støtte seg til Netcom for å kunne dekke hele landet.

- Vi har ikke tatt stilling til det ennå, men vi er i tenkeboksen. Når vi har en så stor kundemase, er det naturlig å vurdere muligheten, sier Dyrnes.

En mann som fryder seg over Tele2s flytting, er sjefen for Post- og teletilsynet, Willy Jensen.

- Dette er rett og slett gledelig. Det viser at konkurransen fungerer også på grossist og strategisk nivå. Det viser at det er bevegelser i markedet, og det viser at Tele2 tenker langsiktig i Norge, sier han til E24.

På Tele2s nettsider kan du lese mer om flyttingen til Tele2.

(Kilder: E24, Tele2)

Les også
Billigere billig-abonnement fra Tele2
Les også
MSN og mer gratis-ringing fra Netcom
Les også
Dobler prisen på utenlands-SMS
Les også
Netcom vs Telenor: Hvem er først?
Les også
Netcom gir deg bedre lyd
annonse