Vil du ha "touch"?

Mobiler du kan styre med tommelen rett på skjermen har blitt en av de store nyskapelsene i mobilmarkedet. Etter at Apple Iphone og HTC Touch har solgt i massive antall, er det ingen tvil om at trykkskjermene tas vel imot.

Nå har mobiler med trykkskjerm blitt rekordbillige, og du trenger ikke lengre bruke en halv månedslønn på å ha en moteriktig mobil. I skrivende stund får du kjøpt den billigste trykkskjermstelefonen til bare 2583 kroner i følge prisguiden vår.

LG KE850 Prada

LG slo seg sammen med motehuset Prada for å lage KE850 Prada, best kjent som "Prada-telefonen". Mobilen har et grensesnitt laget av LG, som er beregnet til å kunne brukes bare med tommelen. Telefonen er ikke proppet full av teknologier, men er et av førstevalgene for moteløven. LG Prada koster fra 2583 kroner.

LG KF700

Ingen tvil om at LG er blant de som har satset på trykkskjermene. Men KF700 er faktisk en telefon med både trykkskjerm og taster. Bak skjermen fins det ordinære talltastaturet, som kan dras ned når du trenger det. Telefonen har et 3,2 megapikslers kamera og super-3G slik at du kan surfe i gode hastigheter over mobilnettet. KF700 er ikke i butikkene ennå, men er rett rundt hjørnet. Prisen lander på 3029 kroner og oppover.

LG KS20

KS20 har en design som minner om selskapets Prada-mobil. Men en viktig forskjell er at KS20 kjører Windows Mobile, og dermed er en fullblods smarttelefon.Under panseret finner du super-3G og Bluetooth. Telefonen har 128 MB innebygget minne og støtte for Micro-SD-minnekort. Prisen på KS20 er i skrivende stund 3369 kroner.

LG KU990

KU990 er svær lik Prada-telefonen, men har fått en funksjon som gjør at den rister når du trykker på den. Dette gjør det lettere å skrive tekst og taste inn telefonnumre. Telefonen er utstyrt med det meste du kan ønske deg. Den har super-3G, og innebygget støtte for videonettstedet Youtube. Videre kan KU990 skilte med et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på fem megapiksler. Telefonen koster fra 3199 kroner.

Les også vår kommentar om trykkmobiler »

HTC Touch

Touch var en av de aller første telefonene som kunne styres med tommelen, og har fått Microsoft Windows Mobile 6 Professional. Telefonen har ikke verken 3G eller super-3G, men kan til gjengjeld by på Wi-fi. Prislappen er i skrivende stund på fra 3155 kroner.

Neonode N2

Neonode N2 er en knøttliten smarttelefon med berøringsfølsom skjerm. Telefonen styres ved at du sveiper en finger over bestemte områder på skjermen. Telefonen er basert på Windows CE, som blant annet er grunnsteinen i Windows Mobile. Teknologisk sett er ikke telefonen så spennende. Den mangler 3G og skikkelig kamera, har en liten og lavoppløst skjerm, og dårlig batterilevetid. Prislappen har havnet på fra 2895 kroner.

Les også
Nokias Iphone-utfordrer ute av skapet
Les også
Samsung F480
Les også
LGs neste flaggskip avslørt
Les også
HTC Touch Cruise
Les også
Samsung SGH-F330
annonse