Tek.no

Nyhet

Nå kommer Angry Birds overalt

19 Okt 2010 14:07

Angry Birds har blitt en megahit på iPhone og Android. På dagens applikasjonsmesse AppWorks fikk vi møte en av utviklerne  bak, Peter Vesterbacka  ”mighty eagle”  – og han hadde et par nyheter i ermet.
Dessverre nådde Vesterbacka ikke flyet sitt, og snakket i stedet til App Works-deltakerne via Skype. Han kunne forteller at Angry Birds fra starten av var designet for å bli en hit – med nøye analyse av hva som trengs for å få en app inn på topp ti på Apples App Store.
I går kom Angry Birds også til Android-telefoner, og sjefsørn Vesterbacka kunne også avsløre at Rovio ikke har tenkt å stoppe der.
- Vi skal være på alle mobilplattformer, på PC og på Mac. Neste år kommer vi også på konsoller – både Xbox, Wii, Playstation og PSP, sier han.
Vesterbacka sier Rovio har latt seg inspirere av Nintendo, og mer spesifikt deres Mario-karakter.
- Når Mario kjører bil i et spill, blir dette hetende Super Mario Car. Drar han ut i verdensrommet blir spillet Super Mario Galaxy. Vi kommer til å gjøre noe liknende med AngryBirds, dette første spillet er bare et lite glimt av AngryBird-verdenen. Og vi har så langt heller ikke hørt historien fra grisenes side, sier han.
Rovio har med andre ord store planer for sine sinte små fugler.
- Angry Birds er ikke bare et spill, vi skal bygge det til å bli en underholdningsplattform. Nå satser vi på å lage kosedyr av karakterene til julehandelen.
Og om du lurer – ja, de kommer med en egen elastisk sprettert som lar deg skyte Angry Birds på ordentlig.

Les også
Angry Birds blir brettspill
Les også
Angry Birds blir brettspill
Les også
Ikke bli sinna på Angry Birds
Les også
Nå er det 100 000 apps til Android
Les også
Her er ukens app-nyheter
Les også
iPhone-suksess til Android
Les også
Norge får egen konferanse om apps
Les også
De 20 beste iPhone-spillene
annonse

Les også